Lezzeti herkes tarafından beğenilen, içerdiği demirle de kan yapıcı özelliği olan ve yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal ilaçlamanın yapılmadığı sağlık deposu Ayaş Dutu tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bu sene yaşanan don afeti nedeniyle üretimi azalan dut, sevenlerinin beğenisine sunuldu. Dut ağaçlarının altına serilen bezler üzerine silkelenerek toplanan dutlar, dökülen yapraklardan temizlendikten sonra kasalara konularak sevenlerine doğru yola çıkıyor.
İYİ DEĞERLENDİRİN
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın 4 bin tonun üzerindeki üretimiyle ilk 5 içerisinde yer aldığını söyledi. Dutun yumuşak bir meyve olması dolayısıyla saklama süresinin kısa olduğunu kaydeden Temel, bu nedenle dut tüketiminin hasat mevsimiyle sınırlı olduğunu belirtti.