Hububat
üretimine alternatif arayan Başkentli çiftçiler, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de katkılarıyla enginar üretimine başladı. Ankaralı üreticiler, enginar üretiminin yoğun olarak gerçekleştiği Ege bölgesinin üretim sezonunun bittiği bir dönemde üretim gerçekleştirerek hem Türkiye'yi enginarsız bırakmıyor hem de daha fazla gelir elde ediyor. En fazla enginar üretimi Güdül'de yapılıyor.
KOLAY YETİŞTİRİLİYOR
Enginar üreticilerinden Akif Yörük, enginar üretiminden memnun olduğunu belirterek, ürünlerini İstanbul'dan gelen bir firmaya toplu olarak sattığını söyledi. Enginarın diğer sebzelerden önce yetiştiğini ve bu sayede diğer ürünlerden önce ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade eden Yörük, sulama imkanı olan tüm çiftçilere enginar üretimini tavsiye etti.
BEŞ YILDIR İLK 10'DA
Ankara'da enginar üretimine yoğun olarak 2009 yılında başlandığını belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 2013 yılı TÜİK verilerine göre bin 400 ton enginar üretimi gerçekleştiğini ifade ederek, "Enginar üretimimiz her geçen yıl artıyor. Ankara enginar üretiminde Türkiye'de son 5 yıldır ilk ona giriyor ve üretimimiz sürekli artıyor" dedi.