X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 3.7.2014

ANALI KIZLI ÇORBASI

YAPILIŞI
Nohutu bir gün önceden suda bekletin. Et, domates salçası ve doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. Diğer bir kapta kıymayı kavurun. Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın. Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, baharatları az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın. Köfteleri süzgece alın. Köfteleri bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin. İki limonun suyunu, tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.

MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 su bardağı ince bulgur
500 gr çiğ köftelik kıyma
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı domates salçası
3 soğan, 2 limon, Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

PATLICANLI GÜVEÇ

YAPILIŞI
Güveci ocakta ısıtıyoruz ve içine zeytinyağı döküp, etimizi atıp kavurmaya başlıyoruz. Patlıcanları çizgili olarak soyuyoruz. Soğanları, patlıcanları, kırmızı ve yeşil biberleri iri küp şeklinde doğruyoruz. Etler suyunu bırakıp çekince soğanı koyuyoruz. Sarımsakları ,defne yapraklarını, patlıcanları ve biberleri koyuyoruz. Karabiberi ve tuzunu atıyoruz. Domates sosu döküyoruz. Tereyağını koyuyoruz. Üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatıyoruz. Orta ateşte bir saat kadar pişiriyoruz.

MALZEMELER
800 gr kuzu kuşbaşı
1 kg patlıcan , 3 soğan
5 diş sarmısak
3 kırmızı biber, 6 köy biberi
4 dal defne yaprağı
1 kavonoz domates sos
2 çorba kaşığı tereyağ
Zeytinyağı , tuz , karabiber

YOĞURTLU SEMİZ OTU SALATASI

YAPILIŞI
Bir kasede yoğurdu ve mayonezi hafifçe çırpın. Sarımsağı rendeleyip tuzu ekleyin. Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Semizotlarını bıçak değdirmeden elinizle koparın. Yıkayıp suyunu süzün. Salatalık dilimlerini ve semizotlarını, pul biberi yoğurda ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
1 demet semizotu
2 adet salatalık
Yoğurt
1 diş sarımsak
Mayonez
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı pul biber

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.