KREMALI MANTAR ÇORBASI
YAPILIŞI
Mantarları ve soğanı dilediğiniz boyutta doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı koyun. Soğanları atın. (Dilerseniz soğansız da olur.) Mantarları tencereye ilave edin. Kavurmaya başlayın. 2 yemek kaşığı un ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Kaşıkla iyice karıştırın. Biraz tuz koyun. Karıştırarak kaynatın. Süt ilave edin. Çorbanın yeniden kaynamasını bekleyin. Çorba kaynarken kremayı koyun. Biraz pişirip ocağı kapatın. (Çorbayı kremayla beraber çok fazla pişirmeyin.) Kremalı mantar çorbasını maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
MALZEMELER
10 adet mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı süt n Tavuk suyu (et suyu veya normal kaynar su da olur)
Nane
Pul biber
Karabiber
Tuz
İZMİR KÖFTE
YAPILIŞI
Kıymayı yoğurma kabına alalım, üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından ceviz büyüklüğünce parçalar kopartıp oval şeklinde köfteler yapalım. Patateslerin kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğrayalım. Sıvıyağda önce patatesleri daha sonra köfteleri hafif kızartalım. Kızarttığımız köfte ve patatesleri tepsiye sıralayalım, üzerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyalım. Yemeğin sosu için köfteleri kızarttığımız tavada domates rendesi ve salçayı bir iki dakika kavuralım, üzerine sıcak su ve tuz ilave edelim. Sos kaynayınca köftelerin üzerine dökelim, önceden ısıttığımız (200 derece) fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.
MALZEMELER
1/2 kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon Üzerine koymak için;
4 adet patates
4-5 adet yeşilbiber
2 adet domates Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates rendesi 2 bardak sıcak su
Sıvı yağ
Tuz