X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 9.7.2014

ÖLEMEÇ ÇORBASI
1+1 su bardağı un
Bir bardak sıvıyağ
Bir yemek kaşığı kuru nane
Bir yemek kaşığı biber salçası
5 bardak su ya da tercihe göre et suyu
Yayvan bir tepsiye, bir bardak kadar un katılır. Tavlama usulü ile una serpilerek şehriye biçiminde un topakları elde edilir. Kıkırtları içinde yine bir bardak un ile başka bir kapta da küçük bir hamur bezesi yapılır. Silindir şeklinde yuvarlandıktan sonra küçük küçük kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Tenceremizde kaynayan suyun içine önce şehriye biçiminde yaptığımız hamurlar eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra yağda kızarttığımız kıkırtlarımız tencereye eklenir. Birlikte 7 dakika kadar kaynatılır. Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kızdırılır içerisine bir silme yemek kaşığı salça katılır. Salça yağda ezilir ve bir kaşık kuru nane eklenerek elde edilen sos çorba tenceremize eklenerek karışması sağlanır. Afiyet olsun

FIRINDA PATATESLİ MANTAR
4 orta boy patates
300 gr mantar
1 domates, 1 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
Kırmızı pul biber
Kekik,tuz
Kimyon
İlk olarak mantarlarımızı limonlu suya koyuyoruz. Daha sonra patateslerimizi kızartmalık doğruyoruz. Daha sonra mantarları büyük parçalar halinde doğruyoruz. Bunları fırın tepsimize yayıyoruz. Bir tabağa salçayı, baharatları, yağı, suyu harmanlayıp patates ve mantarın üzerine döküyoruz. Üzerine süs olarak da biber ve domates yapıp alüminyum folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz. Daha sonra suyunu çekmesi için alüminyum folyoyu çıkartıp 5-6 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.



kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.