X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kremalı tavuk çorbası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kremalı tavuk çorbası

  • Giriş Tarihi: 11.7.2014

MALZEMELER
3/2 adet tavuk (göğüs kısmı)
1 kuru soğan
1 havuç
1/2 demet maydanoz
1.5 kahve fincanı un
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı krema
1/2 paket margarin
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Bir tencereye 8 su bardağı su koyun. Yıkadığımız tavuğu dörde böldüğümüz kuru soğan, kabuğunu soyduğumuz havuç ve yıkadığımız maydanozların kök kısımlarını koyup, ocağa oturtalım. Tavuk haşlandıktan sonra, suyunu süzelim ve tavuğu kemiklerinden ayıralım. Tavuğu, soğanı ve havucu bir bıçakla mümkün olduğu kadar, ince ince kıyalım. Unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, süzdüğümüz tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave edelim. Tavuklu malzemeyi de ilave edip, 1-2 taşım kaynatalım. Bu esnada, yumurta sarısını, kremayla karıştıralım. Karıştırırken, kaynamakta olan çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edip çırptıktan sonra, tekrar tencereye ilave edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp, sıcak sıcak servis yapalım.

KAĞIT KEBABI

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
150 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 diş sarmısak
2 domates
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yağlı kağıt

YAPILIŞI
Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. İçine aldığınız eti iyice kavurun. Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip, karıştırın. Birkaç dakika daha kavurup, küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin. Yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dakika daha tutun. Fırından alınca, üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.