YAPILIŞI
Önce mercimekleri yıkayalım. Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleri içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün. Soğanları küçük küçük doğrayın. Tencereye sıcak suyu koyun. Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine bırakın. Başka bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı, kırmızı biberi ve birazcık tuzu ilave edin. Tavadaki harcı tencereye aktarın. Kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı ya da çok az aralık 15 dakika kaynatın. 10 dakika kadar dinlendikten sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 orta boy soğan
2 bardak soğuk su
7 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz
FIRIN MAKARNA
YAPILIŞI
Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp, süzün. İçine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri, maydonozu, sıvı yağını ve sütü karıştırın. Bu harca makarnaları da karıştırın. Kare bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp çok azını serpin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Yarım paket fırın makarna
6 su bardağı su, 3 yumurta
1 su bardağı peynir rendesi
1 su bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
10-12 dal maydanoz
Tuz, karabiber