Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Günün menüsü

Giriş Tarihi: 14.7.2014
SEBZELİ TAVUK ÇORBASI

YAPILIŞI
Önce tavuğu güzelce yıkayın. Daha sonra suyu bir tencere bosaltın ve tavuğu haşlayın. Haşlama süresi kaynamaya basladıktan sonra atesi kısın ve 10 dakika kaynatın. Tavuk haşlandıktan sonra tavuğu tencereden alın. Tavuk suyunu tel süzgeçte süzün ve tekrar tencereye bosaltın. Ayrı bir yerde havucu rendeleyin. Pırasaları boydan ikiye bölüp 3-4 mm genisliğinde (erişte keser gibi) doğrayın. Tavukları didin. Tencereyi tekrar ocağa koyup kaynamakta olan tavuk suyunun içine tavuk, pırasa,havuç ve şehriyeyi katın. Tuzunu ve karabiberide katın. Çorbanızı karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz

MALZEMELER
Yarim tavuk gogusu
1 adet orta boy havuc
1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
1/2 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi karabiber
10 bardak soguk su

TAZE BARBUNYA

YAPILIŞI
Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç, sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın. Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemeleride tencereye koyun. Suyunu ilave edin. Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 kilo taze barbunya
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy patates
1 büyük domatesi rendesi
1 adet ortaboy havuç
1 büyük baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
3-4 adet kurpe yeşil biber
1 çay bardağı sıyı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 litre soğuk su

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz