YAPILIŞI
Ispanak yapraklarını yıkayıp suyunu süzdürerek ince doğrayalım- Tencereye sıvı yağı alalım küp doğranmış soğan ilave edip pembeleştirelim Ispanakları ilave edip 2-3 dakika kavuralımUnu serperek birkaç kez çevirelim sütü ve suyu ilave edip tuzunu ayarlayalım Sürekli karıştırarak çorbanın üzeri göz olana dek pişirelim Ateşten almadan 2 dakika önce yumurta sarısına limon suyu ile karıştırıp azar azar ve sürekli karıştırarak çorbayı ilave edelim Ateşten almadan 2 dakika önce yumurta sarısına limon suyu ile karıştırıp azar azar ve sürekli karıştırarak çorbayı ilave edelim Bir taşım daha kaynatıp ateşten alarak üzerine arzuya göre kaşar rendesi serperek servis yapalım
MALZEMELER
1 Adet Yumurta Sarısı
1,5 Su bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
250 Gr Ispanak , 1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Sıvı Ya
1/4 Adet Limon Suyu
4 Su bardağı Su, 1 Tutam Tuz
HARPUT KÖFTESİ
YAPILIŞI
Az yağlı 350 gr kıymamızı bir kaba alalım İçine yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı unu, tuzu, baharatları, 1/2 su bardağı ince bulguru, ekleyelim. 1 adet soğanımızı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. İyice yoğuralım Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım Köfteleri bir tencereye dizelim. Diğer taraftan tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağımızı alalım biraz kızmasını bekleyelim. Domates ve biber salçasını ekleyip 1/2 dakika kavuralım. 1 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyelim, bir taşım kaynatarak ateşten alıp köftelerin üzerine gezdirelim. Ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pişirip servis yapalım . Afiyet olsun.
MALZEMELER
350 Gr Kıyma , 1 Adet Soğan
1 Adet Yumurta Sarısı , tuz
2 Yemek Kaşığı Un, karabiber
1/2 Y. Kaşığı Biber Salçası
1/2 Y. Kaşığı Domates Salçası
1/2 Su bardağı İnce Bulgur
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Miktar Köfte Baharatı