X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün menüsü

  • Giriş Tarihi: 24.7.2014

LEBENİYE ÇORBASI

YAPILIŞI
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfte yapıp, buzdolabında dinlendirin. Yoğurt, pirinç, yumurta ve un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

MALZEMELER
300 gr kıyma, 1 yemek kaşığı un
1 kuru soğan, 1 yumurta
1 su bardağı nohut, yarım kilo yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta, tuz, karabiber

GARNİLİ TAVUK DOLMASI

YAPILIŞI
Tavuğu yıkayıp, yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine karabiber ve tuz serpin. Soğanları, iki yemek kaşığı yağda kavurun. Ekmek içini ufalayın, soğanlarla karıştırın. Kekik, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım cup suyu üzerine dökün. Püre gibi olunca kapatın. Karışımı, tavuğun içine doldurun. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Patates ve havuçları sıcak su dolu tencerenin içinde 20 dakika haşlayın. Pancarı ayrı bir yerde 20 dakika haşlayın, kabuklarını soyun, parçalayın. Patatesi, havucu ve pancarı yağla karıştırıp, baharatla tatlandırın. Tavuğu fırından çıkarıp, sebzeleri çevresine dökün. Hepsini fırına koyun, 30 dakika pişirin. Tavuğu fırından çıkarıp, aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika dinlendirin. Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın. Fırın kabındaki sosu orta ateşte kaynatın, içine bir tatlı kaşığı un ekleyip kavurun. Biraz sıcak su ekleyin, koyuluğunu inceltin.

MALZEMELER
1 tavuk, sıvı yağ, tuz
16 küçük taze patates
4 orta boy havuç
2 orta boy pancar
1 cup bayat ekmek içi
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru biberiye

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.