KÖFTELİ ERİŞTE ÇORBASI
1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı su, 1 yumurta
1 çay bardağı haşlanmış nohut
200 gr yağız kıyma, 1 y.kaşığı un
1 çay bardağı ince bulgur
1 rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Köfteyi hazırlamak için kıyma, ince bulgur, soğan, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırın. Fındık büyüklüğünde köfte yuvarlayın. Tepsiye un serpin. Üzerine köfteleri ekleyip tepsiyi sallayın ve una bulayın. Hamur için un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak çok sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, merdaneyle açın. Erişte şeklinde kesin. Tencereye 4 su bardağı su ilave edin. Tuz ekleyin. Köfteleri orta ateşte 15 dakika haşlayın. Üzerine erişteleri ekleyin. Malzemeler pişince nohutu tencereye ilave edip ara ara karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Pul biberi naneyle karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
MANİSA KEBABI
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan, 1 havuç, 2 patates
200 gr mantar, 3 yumurta
2 su bardağı süt ve un
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Ayçiçeği yağı
4 domates, maydanoz
Piyazlık doğradığınız soğanları etle birlikte kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar 3 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Havucu halka şeklinde dilimleyin, 3 dakika kavurun. Kuşbaşı patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyin. Biraz su ekleyip kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Krep için yumurta, un, süt ve ayçiçeği yağını mutfak robotunda karıştırın. Yağ koyduğunuz tavaya krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayın. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın. Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Bohça şeklinde kapattığınız krepleri tepsiye yerleştirin.Üzerine kaşar peyniri koyun. Etin sosunu tepsiye dökün. 200 derece ayarlı fırında 5 dakika ısıtın. Üzerine domates ve maydanoz yerleştirin.