Çubuk'ta
ramazan ayında hareketli günler geçiren baklava üreticileri, haftalar öncesinden farklı il ve ilçelerden gelen talepleri yetiştirmek için kapasite artırıyor. Hem çalışan sayısını hem de çalışma süresini artıran baklava üreticileri neredeyse 24 saat çalışarak siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Geleneksel Çubuk baklavasını sadece ilçe halkına değil çevre il ve ilçelerden de insanlara ulaştırmak için ev tipi imalathanelerde koşuşturmaca başlatan ev hanımları, daha kaliteli ürünler elde etmek için titizlikle çalışıyor.
"25 TL'DEN AZ OLMAZ"
Bayrama özel Çubuk baklavasından daha çok sipariş aldıklarını anlatan baklavacı Songül Kolkan, en çok talebin Ankara'dan geldiğini kaydetti. Her yıl bayram arifesinde üretimin artığını fakat bu yıl talebin daha yoğun olduğunu ifade eden Kolkan, "Kapasitemiz yetse bunun çok daha üstüne çıkarız. Diğer illerden gelen taleplere de yanıt vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl ramazan bayramındaki siparişlere oranla bu yılki siparişlerde yüzde 100 artış oldu" dedi. Kolkan, kaliteli bir baklavanın kilosunun 25 TL'den az olamayacağını vurguladı.