Çubuk'ta bin 600 rakımda yetişen böğürtlen, alıç, kuşburnu, dağ elması ve ahlat gibi dağ meyveleri toplanmaya başlandı. İlçe merkezine 29 kilometre uzaklıkta Karagöl, Kışlacık, Kuruçay, Durhasan ve Aydos Dağı çevrelerinde ormanlık ve dağlık alanda doğal olarak yetişen böğürtlen, alıç, kuşburnu, dağ elması ve ahlattan oluşan yaban meyveler, kışlık reçel veya marmelat yapımında kullanılıyor.
PAZARLARDA SATILIYOR
Her sene eylül aylarında toplanmaya başlanan bu yabani meyveler, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Özellikle yüksek alanlarda yetişen, kırmızı ve sarı renkte, kış mevsiminin habercisi olarak bilinen alıç meyvesi, Ankara ve çevresinden gelen vatandaşlar tarafından toplanıyor. Toplanan meyvelerin bir kısmı pazarlarda satılıyor bir kısmı da kurutularak veya marmelat yapılarak kış aylarında tüketiliyor.
'HER TÜRLÜ HASTALIĞA ŞİFA'
Böğürtlen, alıç, kuşburnu, dağ eriği ve ahlat toplayan vatandaşlardan Halil Basri Uluğ, böğürtlenin C vitamini bakımından zengin olduğunun diğerlerinin de her türlü hastalığa iyi geldiğini söyledi. Dağ meyvelerini aile boyu şifa niyetine tükettiklerini söyleyen Uluğ, ürünün bu yıl bol olduğunu Uluğ, topladıkları ürünleri genelde reçel veya marmelat yaptıklarını kaydetti.