Acıbadem
Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, "Gün içerisinde bir öğünde kırmızı veya beyaz et, balık gibi gıdaların yenmesi hem soğuğa karşı vücudu koruyor hem de bağışıklık hücrelerinin savunma sistemini güçlendiriyor" dedi. Güler, kışın doğal beslenmenin sağlık açısından önemine dikkat çekti. Havaların gittikçe soğuduğu, gribal enfeksiyonların sıkça görüldüğü kış aylarında doğru ve sağlıklı beslenmenin, vücut direncini artırmada büyük önem taşıdığını belirten Güler, kış dönemi beslenmesi hakkında önerilerde bulundu. Güler, soğuk havalarda sıvı tüketimi kadar meyve ve sebze tüketimine de ağırlık vermenin, sağlık açısından çok yararlı olduğunu belirtti.
Enerjiyi dengeliyor
Merve Güler, "Özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendiren proteini yüksek gıdalar, sofralardan eksik edilmemeli. Bunlara ek olarak ara öğün sıklığını ve bu öğünlerdeki meyve tüketimini artırmak, günde 2-3 bardak bitkisel çay içmek, hem enerjiyi dengeliyor hem de vücut direncini yükseltiyor. Özellikle proteini yüksek gıdaların tüketilmesi bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor" dedi.