Seyranbağları'nda 60 yıldır yufkacılık yapan Mehmet Kara(79) küçücük dükkânında adeta zamana direniyor. Mahalle aralarındaki dükkânların sayısı her geçen gün azalırken o el yapımı yufkalarını satmaya devam ediyor. İki oğlu ve karısı ile birlikte imalathane ve satış olmak üzere 2 bölümünden oluşan 30 metrekarelik dükkanda çalışan Kara, "Yıllarca mesleğimizin hizmetkarı olduk. Bugün geldiğimiz noktaya bakınca 'yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik' diyebiliriz" ifadesini kullandı. El yapımı yufkaya ilgisizlikten yakınan Kara, "Mesleğimiz olumsuz yönde etkilendi. Makine yufkası çıktı, el yapımı yufkaya olan ilgi azaldı" değerlendirmesinde bulundu. El yapımı doğal, lezzetli yufkayı sunmaya çalıştıklarını söyleyen Kara, "Yıllarca, oklava ile mermer üzerinde tek tek ve ince ince zahmetli bir şekilde açılan birinci kalite undan imalatını yaptığımız yufkayı müşterilerimizle buluşturduk. En iyisini yapmaya çalıştığımız kaliteli bu yufkadan börek yapan müşterilerimiz farkı bilirler. Müşterilerimiz mahalleden, hep tanıdıktır" dedi.
"İŞİNİ LAYI KIYL A YAPIYO R"
Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Polat, el yapımı yufka ile makine yufkası arasında büyük fark olduğunu söyledi. Polat, merdiven altı işletmelerin, Mehmet Kara gibi işini layıkıyla yapanlara zarar verdiğini söyledi.