X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tarihi konaklarda yöresel lezzetler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Tarihi konaklarda yöresel lezzetler

  • Giriş Tarihi: 3.4.2015
Tarihi konaklarda yöresel lezzetler
Tarihi konaklarda yöresel lezzetler

7 bin yıllık tarihi ile toprağın, ateşin ve suyun coşkulu diyarı Kütahya yöresel lezzetlerini tarihi konaklarda sunuyor. Konak işletmecisi Salih Gül, en çok Kütahya tiridinin ilgi gördüğünü söyledi

Yöresel lezzetleri ile adından söz ettiren Kütahya son yıllarda bu lezzetlerini tarihi konaklarda tattırıyor. İl dışından gelen misafirlerine tarihi mekânlarda leziz tatlar sunan Kütahya'da en fazla tercih edilen yemekler arasında Kütahya tiridi yer alıyor. Dört çeşidi bulunan (kaz, siyah et, tavşan ve tavuk tiridi) Kütahya tiridinden en fazla tercih edileni ise beyaz etle yapılanlar. Kütahya, sofraların baş tacı olan çorbaları ile de isim yapmış bir şehir. Son yıllarda büyük talep gören Miyane çorbasının yanı sıra, sıkıcık, tutmaç, oğmaç, yoğurt çevirme, kızılcık, tarhana, teke, çene çarpan çorbaları yer alıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde tarhana, sıkıcık, tutmaç gibi çorbalar büyük bir beğeni ile tüketiliyor. Dolma ve sarmaları ile de büyük beğeni toplayan Kütahya'da ılıbada dolması, etli yaprak sarma, zeytinyağlı soğan dolması gibi lezzetler yer alıyor. Et yemekleri arasında ise Kütahya'nın en meşhur yemeği göveç bulunuyor. Küp eti ise yine en fazla tercih edilenler arasında...

LEZZETTE SINIR YOK
Kütahya'da buğday ürünleri, hamurlular ve süt ürünleri beslenmenin temelini oluştururken, ev makarnası denen erişte, bulgur ve tarhana yörede en çok tüketilen yiyecekler arasında. Hamurlular arasında cimcik, kıymalı sini mantısı, gözleme, ıspanaklı şibit, dolamber böreği, namaz lokması, gökçümen hamursuzu, tosunum, lokum, tahinli çörek, kıymalı su böreği, sarma hamur dolması yer alıyor. Bunların arasında tarihi konaklarda en fazla talep görenler arasında ise tosunum yer alıyor. Tatlılar arasında ise ev baklavası, höşmerim, peluze, çekme helva, yufka tatlısı, su muhallebisi, doldurma kabak tatlısı, un helvası ve sütlü incir tatlısı bulunuyor.

İL DIŞINDAN TALEP ÇOK
Kütahya'nın yöresel yemeklerinin çok fazla olduğunu ve kendilerinin tarihi Germiyan konağında bu yemekleri gelen müşterilerine sunmaya çalıştıklarını ifade eden Germiyan Konağı işletmecisi Salih Gül, özellikle Kütahya tiridini tadanların bu yemeğe lezzete bağımlı hale geldiğini ifade ediyor. Çorbalardan son zamanlarda miyane çorbasının çok fazla ilgi gördüğünü, tarhana çorbasının da yine en fazla istenilen çorbalar arasında olduğunu belirtiyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.