ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
1 tavukgöğsü veya 2 tavuk budu
Yarım bardak tel şehriye
5 bardak su
Yarım limon
1 yumurta sarısı
1 kaşık un
5 bardak su,tuz
Tavuk etlerini çiğden küçük küçük doğrayın, 1 kaşık tereyağında kavuruyoruz. Ardından 5 bardak sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Çorbanın suyu kaynayınca şehriyeleri ve tavuk bulyonu(su kullanıyorsak eğer bulyon kullanalım tavuk suyu kullanıyorsak gerek yok) atıp şehriyeler pişene dek kısık ateşte kaynatınız. Şehriyeler pişince bir kapta yarım limon, 1 kaşık un ve 1 yumurtanın sarısını güzelce çırpıp çorbaya yedirelim. Tuzunu isteğe göre atalım kontrol edip ateşten alalım. Dileği göre üzerine pul biber ve karabiberde ekleyebiliriz.
KADINBUDU KÖFTE
400 gr kıyma
1 adet yumurta,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı pirinç,
1 tutam maydanoz,
1 çorba kaşığı zeytinyağı.
2 adet yumurta,
1 kase un,
1 kase galeta unu.
tuz - karabiber
Pirinci yıkayıp, içine 1 çay bardağı su ilave edelim ve orta ateşte haşlayalım. Haşlanan pirincin suyunu süzüp soğumaya bırakalım. Tencere kıymanın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve kavuralım. İçine biraz tuz serpip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Soğanı rendeleyelim. Maydanozu kıyalım.Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip, yoğuralım.Kıymalı harcı 30 dakika buzdolabından dinlendirelim. Dinlenen kıymalı harcı köfte şekli verelim.Panesi için; bir kaseye yumurtaları koyalım ve çırpalım.İki ayrı kaseye unları koyalım. Hazırladığımız kadınbudu köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayalım.Sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.