Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Günün menüsü

Giriş Tarihi: 6.7.2015
Günün menüsü
ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER
1.5 çay bardağı tel şehriye,
3 adet domates,
1 adet yeşil biber,
4 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam maydonoz
Limon, karabiber

YAPILIŞI
Yeşil biberi ince ince doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, ince ince doğruyoruz. Tencere içerisine tereyağımızı ve doğradığımız biberleri koyalım ve kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyelim ve iyice yumuşayana kadar pişirelim. Çorbanın tuzunu ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ilave edelim.Tel şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim. İsteğe göre çorbamızın üzerine maydanoz serpebiliriz. Ayrıca limon ya da karabiber kullanabiliriz.

PATATES OTURTMA

MALZEMELER
4 adet büyük boy patates,
3 adet soğan,
200 gr kıyma,
4 adet yeşil biber,
2 adet kırmızı biber,
3 diş sarımsak,
4 adet domates
Yarım demet maydanoz,
1 su bardağı su, tuz
Karabiber, sıvı yağ

YAPILIŞI
Patatesleri soyalım ve yıkadıktan sonra halka halka doğrayalım. Tavaya sıvı yağ koyalım ve patateslerin ön ve arka yüzünü hafif pembeleşene kadar kızartalım. Kızarttığımız patatesleri tepsiye alalım. Soğanları, sarımsakları, maydanozu, biberleri, ince ince doğrayalım. Domatesleri küp şeklinde ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı, soğanları koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip iyice kavuralım. Doğradığımız biberleri, sarımsakları, ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra domatesleri koyalım ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Üzerine maydanozları ilave edelim. Hazırladığınız kıymalı harcı patateslerin üzerine yayalım ve bir su bardağı, su ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz