Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, bayramlarda ikram edilen şeker ve çikolataya geçen yıl toplam 500 milyon lira harcandığını belirterek, "Bu yıl ise söz konusu harcamanın yüzde 10 artışla 550 milyon lira olmasını bekliyoruz" dedi. Kopuz, Türkiye'de şeker ve çikolata tüketiminin yüzde 70'inin bayramlarda gerçekleştiğini söyledi. Ramazan Bayramı'nda şekerleme ve çikolata satışlarının yaklaşık yüzde 25 arttığını ifade eden Kopuz, en çok ikram edilenlerin renkli akide şekerleri ve çikolatalar olduğunu anlattı. Kopuz, "Bayramda yüzde 60-65 oranında çikolata, yüzde 35-40 oranında da şeker tüketiliyor" diye konuştu.
ŞEKER ALIRKEN DİKKAT
Gıda güvenliğini çok önemsediklerini ifade eden Kopuz vatandaşları ambalajlı ürünleri almaları konusunda uyardı. Kopuz "Piyasada satılan bazı ürünlerin nerelerde üretildiği ve içinde neler olduğu belli değildir. Bu nedenle halkımız, alışveriş yaparken ambalajlı ürünlere rağbet etmeli ve üretim izinleri olup olmadığını kontrol etmelidir. Ayrıca satın alınan ürünün üretim ve son kullanma tarihi olup olmadığına bakılmalıdır. Tüketicilerimiz bilinçli tercihlerle bayramın kendileri için zehir olmasını engellemelidir" görüşünü dile getirdi.