Yalova'da bir girişimci tarafından Türk mutfağına kazandırılan ve tarifi sır gibi saklanan "Yalova sütlüsü" için Ramazan Bayramı öncesi yurtiçi ile bazı Arap ülkelerinden yoğun siparişler alınıyor. Kentte 23 yıldır baklavacılıkla uğraşan Ömer Koyuncu, bu coğrafyanın ilk ve tek patentli tatlısı "Yalova sütlüsü"nün, hafif olması nedeniyle yaz aylarında daha çok tercih edildiğini söyledi. Bu tatlıyı, uzun soluklu Ar-Ge çalışmalarının ardından 2006'dan bu yana ürettiklerini belirten Koyuncu, 7 çeşidinden en çok tercih edilenlerin, tahinli, damla sakızlı ve klasik olduğunu dile getirdi. Koyuncu, şöyle devam etti: "Yalova sütlüsü genelde İzmir, Antalya ve Ankara gibi illerden de çok talep ediliyor. Bu talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. 'Yalova'nın tadı, Yalova'nın tatlısı' diyoruz. Tatlımız çok hafif ve doğal ürünlerden yapılıyor. Diğer tatlılardan daha hafif olduğundan bayramlarda genelde bu tatlı tercih ediliyor. Bu da talebi artırıyor. Siparişleri yetiştirmek için 20 kişiyle haftanın 7 günü 24 saat çalışıyoruz."