Başkentliler, sıcak yaz günlerinde en çok karpuz, kiraz ve üzüm tüketti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, haziranda meyve kategorisinde 7 bin 625 tonluk satışla kiraz, temmuzda ise 6 bin 104 tonluk satışla çekirdekli üzüm birinci oldu. Haziranda en çok tüketilen meyveler sıralamasında kirazın ardından 5 bin 922 tonluk satışla şeftali ikinci, 4 bin 433 tonluk satışla erik üçüncü, 4 bin 125 tonluk satışla kayısı dördüncü, 3 bin 836 tonluk satışla çilek beşinci oldu. Toptancı Hal verilerine göre; bu yıl temmuz ayında ise çekirdekli üzümün ardından 4 bin 744 tonluk satışla şeftali ikinci, 2 bin 18 tonluk satışla çekirdeksiz üzüm üçüncü oldu. 2 bin 15 tonluk satışla şeftalinektarin dördüncü, 1992 tonluk satışıyla kiraz beşinci sıraya yerleşti. Aynı ayda bu meyveleri kayısı, vişne, armut, limon ve muz (yerli) izledi.