Altınköy'de tarhana zamanı

Giriş Tarihi: 6.9.2015
Altınköy'de tarhana zamanı

Köy hayatının en güzel gelenekleri Altınköy Açık Hava Müzesi'nde yaşatılmaya devam ediyor. Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Altınköy'de bu hafta boyunca kışa hazırlık etkinliği var

Köyhayatının en güzel geleneklerinden olan, köyde yaşayanların birbirleriyle yardımlaşarak yaptığı kış hazırlıkları Altınköy Açık Hava Müzesi'nde de başladı.

SALÇA VE REÇEL DE YAPILDI

Altınköy Döngeller Konağı'nda başlayan tarhana yapımı, salça yapımı, reçel yapımı ve domates kurutma etkinliği Altınköy'e renk kattı. Etkinlik her zaman olduğu gibi çocuklar da ilgi gösterdi. Köy halkının kışa hazırlanmak için yaptığı tarhana, domates salçası, biber salçası ve reçeller, Altınköy'e renk kattı. Örtülerin üzerine serilen tarhana ve domatesler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, doğal meyvelerden yapılan reçeller ise görenleri hayran bıraktı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarhana serimi yapan, domatesleri güneşe dizen ve reçelleri kavanozlara dolduran Funda Güler "Köyde kendimize ne yapıyorsak ve nasıl yapıyorsak, aynısını Altınköy'ümüzde de yapıyoruz. Ziyaretçilerimizin de büyük ilgisini çekiyor" dedi. Güler, yaptıkları tüm ürünlerin Altınköy bakkalından satın alınabileceğini de sözlerine ekledi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Altınköy'de tarhana zamanı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz