Altınköy'ün arazilerinde yetiştirilen ve Altınköy'ün bakkalında satışa sunulan sebzeler, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler mis gibi köy ekmeklerinin piştiği fırının önünde her gün uzun kuyruklar oluşturuyor. Altınköy'ün doğal arazilerinde tarımı yapılan domates, salatalık, patates, ıspanak gibi sebzeler, mevsimine göre tarladan toplanıp, Altınköy bakkalında bulunan tezgahlarda yerini alıyor. Doğal sebzelere büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, mevsimine göre çıkan sebzelerden satın almadan Altınköy'den ayrılmıyor.
MİS GİBİ EKMEK KOKUYOR
Altınköy'de ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği yerlerden biri de Altınköy'ün fırını... Köy ekmeğinin yapımına bizzat şahit olan ziyaretçiler, isterlerse pişen ekmeklerden de satın alabiliyor. Ziyaretçi yoğunluğunun çok olduğu günlerde, Altınköy fırınının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Taş fırında pişen ekmeğin mis kokusu ziyaretçileri kendine doğru çekerken, fırına en çok ilgiyi yine çocuklar gösteriyor. Unun hamura, hamurun ise ekmeğe dönüşme sürecini yakından görme imkanı bulan çocuklar, hem eğleniyor hem de öğreniyor. Altınköy'ün hem Ankara hem de Türkiye için büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Başkan Veysel Tiryaki, "Altınköy projesini hayata geçirirken, 'Çocuklarımız, buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştürüldüğüne tanıklık edecek. Köy fırınından köy ekmeği alacaklar. Yayık ayranı içecekler. Sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini burada görecekler' demiştim. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki, bu amacımıza ulaştık. Çocuklarımız köy hayatının tüm gereklerini yerinde görme ve tanıma imkanına Altınköy sayesinde kavuştu. Hayallerimizin gerçekleştiğini görmek çok mutluluk veriyor" dedi.