Yılbaşı gecesinin hastanede bitmemesi ve onlarca insanın sağlığından olmaması için İl Gıda, Tarım Müdürlüğü, başkentti dükkân dükkân denetledi. Oluşturulan bir ekiple başkentin merkez ve çevri ilçelerinin tamamını köşe bucak denetleyen ekipler, fırsatçıların 'yılbaşı' hazırlıklarını da bozdu. Titiz bir ekip ve donanımlı bir altyapı ile denetimleri Kasım ayında başladıkların belirten İl Gıda Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, "Vatandaşlarımızın yeni yıl heyecanı sararken vatandaşların huzurlu bir yılbaşı geçirmeleri için tüketimi artacak ürünler ve eğlence mekânlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdık. Tabiri caizse dükkân dükkân, kapı kapı gezdik, numuneler alıp, laboratuarlara gönderdik" dedi.
ALKOL VE HİNDİ MERCEK ALTINDA
Özellikle kuruyemiş, meyve ve alkollü içki gibi ürünlerin satışının yapıldığı işletmelere yönelik denetimleri artırdıklarını ifade eden Korkmaz "Yine son bir ayda alkollü içecekler üzerine yapılan denetimler hat safhada. Şimdiye kadar 352 denetim yaparak ve 54 numune aldık. Son zamanlarda birçok kişinin ölümüne yol açan sahte içki satışına müsaade etmeyeceğiz, gözümüz kaçak içki ve satıcılarını üzerinde" diye konuştu. Bazı gıda tacirlerinin yılbaşını fırsat bilerek sahte içki ve sağlıksız gıda satışı yapabilecekleri ihtimali üzerinde hassasiyetle durduklarını ve bu doğrultuda denetimlerini sürdürdüklerini ifade eden Bülent Korkmaz "Yılbaşının en çok tüketilen iki gıdası, alkol ve hindiyi mercek altına aldık. Ucuza, hastalıklı hindi satanları ve merdiven altında hazırlanan alkolleri vatandaşa ulaşmadan imha ettik. Sahte içkilerin renk, koku ve tat gibi duyularla dışarıdan anlaşılmasının mümkün değil bu nedenle şişe üzerinde bandrol olup olmadığını kontrol edilmeli" dedi.