X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ankara'da Gürcü mutfağı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ankara'da Gürcü mutfağı

  • Giriş Tarihi: 2.2.2016
Ankara'da Gürcü mutfağı
Ankara'da Gürcü mutfağı

Ankara'nın mutfağı olarak bilinen Balgat'a şimdi de kadın eli değdi. Birkaç kadın bir araya gelerek yöresel ev yemeklerini Ankaralıların damak zevkine sundu. İsmini bir Gürcü yemeğinden alan Lobyo, sadece Gürcü yemekleri değil, Karadeniz ve Anadolu'nun her yerinden yöresel yemekleri her gün misafirlerine sunuyor. Menekşe hanım ve arkadaşlarının açtığı Lobyo'da tüm yemekler Güveçte pişiriliyor. Her gün farklı ev yemekleri çıkan Lobyo'da menü de yok. Ama Anadolu'ye özgü Keşkek ve Lobyo çorbası ve Amasya yaprak sarmasını her gün bulabilirsiniz. Açık mutfakta, herkesin gözü önünde hanımlar tarafından hazırlanan yemekler, hem temiz hem lezzetleriyle hafızalardan silinmiyor. Menekşe hanım, Ankara'da ender bulunan lezzetli bamya yemeği için Amasya'nın Taşovası köyünde organik yetişen çiçek bamyaları getirtiyor. Yemeklerde kullanılan tereyağı ise Ardahan'dan getiriliyor. Kuru Fasulye yine Amasya'nın Yuva köyünden özel getirtiliyor. Tarhana çorbası, Ankara kavurması, yaprak dilimli kabak tatlısı, ayva tatlısı, sabahları serpme kahvaltısı ve daha bir çok çeşit yemek ile Ankaralılara mutfağını açan kadın girişimciler gelecek günlerde isimlerinden daha çok söz ettirecek gözüküyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.