Ankara kuzusu ve oğlağı ette marka oluyor

Giriş Tarihi: 11.3.2016
Ankara kuzusu ve oğlağı ette marka oluyor

Büyükşehir Belediyesi, 2015'te başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"ne bu yıl "Ankara Kuzusu Projesi"ni de ekliyor. Ankara oğlağı ve kuzusunun eti marketlerde satılacak

Büyükşehir Belediyesi, kırsal alandaki üreticilerin ürünlerinin markalaşması ve pazarda değerlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir, 2015'te başlattığı "Ankara Oğlağı Projesi"ne, bu yıl "Ankara Kuzusu Projesi"ni de ekliyor. Ankara'da tarımsal alanda marka potansiyeli taşıyan ürünlerin tespitini yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, 2016 yılında bu ürünlerin markalaşması, ulusal ve uluslararası pazarlarda değerlenmeleri için kırsal alanda örgütlü kooperatif ve üretici birlikleriyle aktif çalışmalar yürütecek.

LOGOLU SATILACAK

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Ankara oğlağı projesinin ardından, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Ankara kuzusunu da pazara çıkararak markalaşmasını sağlayacak. Daire Başkanı Özgür Güven, ürünler üzerinde özel logolar olacağını da belirterek, "Ürünlerimizdeki logolar, besin maddesinin tamamen doğal ve doğadan beslenen sağlıklı bir ürün olduğunun belgesi olacaktır. Ankara oğlağında olduğu gibi, Ankara kuzusunda da bir tanıtım çalışması yaparak, bilboard, durak, raket, otobüs giydirme gibi açık hava reklamcılığıyla destekleyecek ve profesyonel bir tanıtım çalışması yürüteceğiz" diye konuştu. Ürünlerin markalaşmasıyla birlikte, yetiştiricilerin de ürünlerinden daha fazla para kazanma olanağı bulduğunu belirten Güven, Ankara oğlağının markalaşması konusunda 2015 yılında önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Güven, Ankara keçisinin hem Ankara'nın hem Türkiye'nin sembollerinden olduğu için özel önem taşıdığını vurguladı.
ARKADAŞINA GÖNDER
Ankara kuzusu ve oğlağı ette marka oluyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz