Ankara Halk Ekmek Fabrikası'na "temiz, nezih ve hijyenik" üretiminden dolayı "Helal Gıda Sertifikası" verildi. Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, başarılı çalışmalarının ödüllerini almaya devam ettiklerini belirten Genel Müdür Ali İlkbahar, "Biz her zaman en güzelini yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız aynı gayreti gösteriyor. Bugün gerek Ankara'da gerekse Türkiye'de örnek bir kuruluş olduk" dedi. İşlerinin sadece ekmek üretmek olmadığını, halk sağlığını da önde tuttuklarını ifade eden İlkbahar, "Ürünlerimiz titizlikle incelenerek bu belge verildi" diye konuştu.
'HELAL BELGESİ HALK EKMEK'E AVANTAJ SAĞLAR'
Hafız Abdullah Nazırlı (HAN) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Nazırlı da Helal Gıda Sertifikası ve işlevi hakkında şu bilgileri verdi: "İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) malumdur. Tüm İslam ülkelerinin üye olduğu bir kuruluştur. Bu İKÖ'nün belirlediği 'SMIIC Standardı' diye bir standart var. Yıllardır Ankara'nın en temiz, en nezih, en hijyenik ekmeğini yapan Halk Ekmek, İKÖ'nün verdiği yetkiye göre, aldığı belgeyle bundan sonra da inşallah daha bir ivme kazanacak. Biz de bu belgeyi Halk Ekmek gibi bir kuruluşa vermekten memnunuz. İnşallah bundan sonra da denetimlerimiz devam edecek. Hemen hemen her yıl bu denetimleri yapmamız gerekiyor" dedi.