Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Ecem Uyar, (27) İstanbul'da uluslararası bir denetim şirketinde çalıştığı 3 yılın ardından iş hayatında edindiği tecrübelere bir de mutfak deneyimi eklemek istedi. Mutfak Sanatları Akademisi'ne giden Uyar, Maksut Aşkar ve Taha Dinç gibi önemli şeflerle çalışma fırsatı buldu. Uyar, "Küçüklüğümden beri mutfakta yaşayan bir ailede büyüdüm ve şimdi biriktirdiğim tüm tecrübeleri Ekşi Maya'da misafirlerimize paylaşıyorum" dedi.
Ekşi Maya fikri nasıl doğdu? Her zaman insanları mutlu edebilecek, hayatlarına küçük de olsa dokunuşlar da bulunabilecek bir iş yapmak istedim. Ekmek en temel besin kaynağımız olmasının yanı sıra mutluluk kaynağımız aynı zamanda. Evde ekmek yapıp ailemle, dostlarımla paylaşırken beğeni kazanması ve yarattığı mutluluk etkisi bana doğru yolda olduğumu bir kez daha kanıtladı.
Ekşi Mayalı ekmeğin faydaları nelerdir? Bu ekmeğin bir sürü faydası var ama kısaca özetleyecek olursak yapım sürecinde yaklaşık 24 saat mayalanarak Ekşi Maya ekmeğin içerisinde bizim hazmetmekte zorlandığımız tahılları önceden sindirerek sindirimimizi kolaylaştırıyor.
Mekanın konseptinden biraz bahseder misiniz? Misafirlerimize başta ekmeğimiz olmak üzere kendi yaptığımız ürünleri sıcacık bir ortamda tanıtmak üzerine kurulu.