Kimi zaman önlüğünü takıp hamur açıyor, kimi zaman da ızgaranın başına geçip birbirinden lezzetli balıklar hazırlıyor. İş kadını Kumru Yıldız, elinin hamuruyla ticarete atıldı. Sonuçta ortaya Ankara'nın marka lezzetleri çıktı. Başkentte tatlı ve deniz ürünleri denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Yıldız, eşsiz lezzetlerini ve başarısının sırrını SABAH Ankara'ya anlattı. Yıldız, "Tek başıma ayakta kalmaya çalışırken hem kendimi aştım hem de güzel şehrime lezzet durakları kurdum. Yıllar içerisinde edindiğim tecrübe ile tüm becerilerimi sergiledim. İncir Kafe ve Dalyan Balık Evi'nde bu maharetler eşsiz lezzetlere dönüştü. Bir kadın olarak erkeklerin egemen olduğu iş hayatında ben de varım dedim. Kendime inanarak büyük bir azimle çıktığım o günden beri Ankaralılar beni bağırlarına bastı, sahip çıktı. Anadolu'nun eşsiz tariflerini yeni yorumlarla müşterilerim için pişirdim" diye konuştu.
'Cesaret ve sabırla her şeyi başardım'
Evde
çocuklarına yaptığı yemeklerin ününün her yere yayıldığını anlatan Yıldız, "Eş dost bunları herkes yemeli deyip gayretlendi. İş hayatında kadın olmanın dezavantajı ilk başlarda çok zorladı ancak zamanla üstesinden geldim. Bir koltukta onlarca karpuz taşımaya çalışıyorum. Zamanla gördüm ki bir kadın cesaret ve sabırla her şeyi başarabiliyor. Ben buna inandım ve başardım da. Evimde küçük mutfağımda başlayan yolculuğum hatırı sayılır bir şef ve lezzet ustalığıyla taçlandı. Her gün erken saatte kalkıp önce birbirinden güzel pastalar, yemekler yapıyorum ardından da ocağın başına geçip çeşit çeşit balıkları müşterilerim için lezzetle pişiriyorum. Bunun keyfi bana yetiyor" dedi.
'İşimi kendim yaparım'
Tatlıda
ve balıkta adeta sanat eserleri ortaya çıkaran Yıldız'ın ünü her yere yayılmış durumda. "Bir yemeğin görüntüsü tadı kadar önemlidir diyen" Yıldız, "Yemeklerimin sadece tadıyla değil sunumuyla da akıllarda yer etmek istiyorum. İşimi kendim yapıyorum, bilinen tarifleri farklı içeriklerle zenginleştiriyorum ya da yerli malzemelerden bambaşka tatlar oluşturuyorum. İş, ekonomi, siyaset ve sanat dünyasını her gün mekanlarımda ağırlıyorum" şeklinde konuştu.