X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Asırlık kasaptan et seçme tüyoları
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Asırlık kasaptan et seçme tüyoları

  • Giriş Tarihi: 15.9.2016
Asırlık kasaptan et seçme tüyoları
Asırlık kasaptan et seçme tüyoları

Başkentte et ve et ürünleri sektöründe hizmet veren AHM-ET’in Genel Koordinatörü Yasin Cüce, iyi et alırken nelere edilmesi gerektiğini Sabah Ankara’ya anlattı

Bir asra yakın süredir et ve et ürünleri alanında başkente hizmet veren AHM-ET, , , tavuk, sakatat, köfte ve sucuk ürünlerini hem klasik hem de steak olmak üzere yaklaşık 200 ayrı çeşit ile satışa sunuyor. "Eski kasap" diye de bilinen AHM-ET'in Genel Koordinatörü Yasin Cüce, günlük yaklaşık 10 ton ürün işleme ve satış kapasitesi ile "kasaplık" mesleğini yüzyılın gereklerine uygun olarak geleceğe taşıma yolunda ilerlediklerini söyledi.
İşletme hakkında bilgi verir misiniz?
1927 yılında Ankara'da kurulan firmamız, günümüzde Yenimahalle Gimat groslar bölgesinde 400 metrekare kapalı alan içerisinde, Türkiye'de görülmemiş benzersiz bir satış mağazası ve Altındağ/Kavaklı Köyü'nde besi çiftliği ile müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışına sahip AHM-ET, yüksek kalitede et ve et ürünlerini yüksek düzeyde hijyenik koşullarda müşterilerine ulaştırmaktadır. Modern kasap anlayışı için müşteriler tarafından alınan olumlu ve güzel görüşler, işimizi daha da li ve özenli yapmamıza neden olmaktadır. Et ve et mamullerini kaliteli hizmet anlayışı ile beraber modern şartlarda müşterilerine sunan AHM-ET, Ankara ve İstanbul Bölgesi olmak üzere sektöründe toptan dağıtım ve sevkiyat da yapmaktadır. Firmamız besi çiftliğinde büyükbaş hayvan besiciliği de yaparak, kesimlerini veteriner eşliğinde İslami şartlara uygun olarak hijyenik şartlarda gerçekleştirmektedir.
Ürün çeşitliliğiniz, kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?
İşletmemizde dana, kuzu, tavuk, sakatat, köfte ve sucuk ürünleri, hem klasik hem de steak olmak üzere yaklaşık 200 ayrı çeşit ile satışa sunulmaktadır. Bu çeşitlilik bizim 'kasap' olgusunu ne kadar ileriye taşıdığımızı göstermektedir. Ayrıca günlük yaklaşık 10 ton ürün işleme ve satış kapasitesi ile halkımızın hizmetindeyiz

HAYVAN GENÇ OLMALI
Vatandaşlar sizi neden tercih etmeli, en büyük özelliğiniz nedir?
Bilindiği üzere et alışverişi her zaman dikkat edilmesi gereken bir husustur. Aldığımız etlerin sadece tazeliği değil genç hayvan olması, hijyeni, İslami usullere göre kesilmesi, gördüğümüz et ile aldığımız etin aynı olması da çok önemlidir. Bizler mağazamızda, alışılagelmişin dışında bir konsept ile satış yapmaktayız. Müşterilerimiz alışveriş esnasında teşhirdeki etlerimizi istedikleri bölgeden alabilmekte ve yine istedikleri gibi hazırlanırken satış personeli ile aralarında hiçbir dolap vs bulunmamaktadır. Bu durum da yine müşterilerimizin takdirini kazanmaktadır.
Diğer firmalardan farkınız nedir?
Bizler AHM-ET olarak her ayrı ürün türünü, ayrı bir bölümde teşhir etmekte ve satışa sunmaktayız. Satış personelimiz bir reyon arkasından değil birebir müşterimiz ile yan yana iletişim halindedir. Oluşturduğumuz sistem ile satış personeli ve müşterilerimiz tamamen nostaljik bir ortamda, yine tarihi kasapların nasıl satış yaptığına dair fotoğraflar eşliğinde alışveriş imkanı bulmaktadır. Bizler tarihi kasapların sistemini, teknoloji ve hijyenle birleştirerek, diğer firmalar ile kapatılamayacak bir fark oluşturmanın haklı gururunu yaşamaktayız.
Sektördeki hedefiniz nedir?
Kaliteli hizmet, hijyen ve temizlikten ödün vermeden, koşulsuz müşteri memnuniyeti, ilkesini öncelikli tutarak, insan sağlığına olan saygımızla üretimdeki Gıda kalitesini sürekli kılmak, kendi değer ve hedeflerimizde özgün olma anlayışımızla donanım ve ürün çeşitliliğinde kendimizi yenilemek, imal ettiğimiz her ürüne lezzetinin hakkını vermek ve buna karşılık adından yenilikçiliği ve kalitesiyle söz ettirebilmektir.
Et seçiminde vatandaşlara hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz? Nelere dikkat edilmeli?
Vatandaşlarımıza çok basit ama her daim akıllarında kalacak birkaç tavsiyemizi şöyle sıralayabiliriz: Öncelikle etin tazeliğinden, genç ve erkek hayvan olduğundan emin olmalıyız. Etin rengi kırmızı ise çok büyük ihtimalle ya inek etidir, ya da yaşlı dana etidir. İnek eti sert ve yağsız olursa uzak durun. Genç dana eti ise asla kırmızı olmaz, pembe ve yumuşak olur. Dinlenmiş eti tercih edin aşırı pembe et de dinlenmemiş olur. Hafif kahve tonu almış et, etin en lezzetli halidir. Yağsız etten kaçının. Yağsız et yavan olur. Mutlaka kısmen dahi olsa etin yağlı olmasına dikkat edin. En pahalı et, en iyi et değildir. Yemeğe göre etinizi seçin. Et almadan önce mutlaka ne için kullanılacağını söyleyin. Kuzu alırken en fazla 13-15 kg'lik kuzular olmasına dikkat edin, Bunun göstergesi ise 1 adet kol 1,5 kg, 1 adet but 2,5 kg civarında ise idealdir. Eğer parçalar bu kilolaların üzerinde ise, gördüğünüz artık kuzu değil, koyun demektir. Ve koyun etinin rahatsız edici kokusunun kaynağı budur. 13-15 kilogramlık kuzular rahatsız edici kokuya sahip olmazlar. Tavuk aldığınızda eğer derisi, yapışkan bir hal almışsa, bozulmaya başlamış demektir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.