National Geographic Traveler and Kaleidoscope'den Polonyalı gazeteci Agnieszka Marianna, İtalya'da Freelance'dan gazeteci Claudia Sugliano, ve Roberto Battista Copelo, L'Echo touristique'den Fransız gazeteci Monique Dupond, podroze.onet.pl/autorzy ve ejbramsontour.pl'den Polonyalı gazeteci Marta Nadzieja Abramczyk ve brittneys.de 'den Alman gazeteci Britta Schmidt'e Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürlüğü (TGA ) öncülüğünde yurt dışı tanıtımına yönelik olarak sosyal ve dijital mecralarda reklam ve tanıtım çalışmaları çerçevesinde Ardahan tanıtıldı. Tanıtım Gezisi ile birlikte Halk Eğitim merkezi Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Damal Bebek Yapım Atölyesinde Damal Bebeği Workshop'u (Uygulama atölyesi) çalışması yapıldı. Daha sonra Ardahan Gastronomisi tanıtıldı.
Avrupalı basın mensuplarına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ev sahipliğinde; Cincar çorbası, Mantı(hıngal), Tamaslı lahana sarması, Evelik sarması, Posof fasulyesi, Pancar ve pancar sapı turşusu, Fasulye Turşusu, Un helvası ve Kaysefe (Cancur eriği) ikram edildi. Ziyarete duydukları memnuniyeti ifade eden gazeteciler, tarihi Ardahan Kalesi'ni gezdikten sonra yüzeyi tamamen buzla kaplı Çıldır Gölü'nde kızaklarla yolculuk yaptılar.