BALIKESİR (İHA)Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, lokantacılar, ilgiyi artırmak için yemek çeşitlerini artırırken, Gürcan Ersoy da haftanın bir gününü Keşkek Günü ilan etti. Yörede düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkeğin çok sevildiğini anlatan Ersoy, oğlak tandır ve işkembe yahni de hazırladığını anlattı.
Burhaniye de, belediye, lokantacıların zeytinyağlı yemeklere ağırlık vermelerini isterken, lokantacılar da ilgiyi artırmak için yöresel ev yemeklerine yöneldi. Köfteci Gürcan Ersoy da, haftanın bir gününü keşkek günü olarak belirledi. 3 kuşaktan bu yana köfteci olduğunu anlatan 37 yaşındaki Gürcan Ersoy,” Yöremizdeki düğünlerin sevilen yemeklerini hazırlamaya başladık. Bunların başında keşkek yemeği geliyor. Keşkeği, pirinç pilavı ve nohutla birlikte servis ediyoruz. Keşkek günü olduğunu da lokantanın camına yazarak duyuruyoruz. Ayrıca, oğlak tandır, işkembe yahni, Arnavut ciğeri ve kuru fasulye de hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra ızgara köfte çeşitlerimiz var. Her gün 4 çeşit çorba hazırlıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz” dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Balikesir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Balikesir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.