Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Havalar da gündem de sıcak…

Meteorolojik tahminler bir yana…
Gündemin sıcaklığı da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.
Yaklaşık dört yıldır sürece bağlı uyutulan terör yeniden sahaya çıktı.
Hemen her gün saldırı ve şehit haberleriyle hüznü yaşayıp gözyaşına tanıklık ediyoruz. Bir taraftan da devletin tüm kurum ve organlarıyla kararlı duruşunu gözlemliyoruz… Kimi çevreler bundan derin rahatsızlık duyuyor olsa bile.
Haddini aşmışlığın çok ötesine geçilmiş olması kırmızı çizgileri bertaraf etti. Söz haddini aşmışlıktan açılmışken; bunun bile hafif tabir olduğu kanısındayım. Ülkeyi bir açmaz ve çıkmazın girdabına çekmek isteyenlere verilecek en büyük yanıt… Birlik ve beraberliğimizden geçiyor.
Türkiye
yeniden kardeşliğini tesis ederken hainlerin, hainliklerin ve kalleşliğin fotoğrafını çekiyor. Yakın tarihimize ışık tutacak olan bu filmi yine biz toplumsal hafızamızla 'tab' edeceğiz. Kalan dostluk olacak… Yaşatılan kardeşlik… Yaşamayan ve yok olmaya mahkûm olan ise ihanetin ta kendisi olarak tarihteki yerini alacak.
Ağzından çıkan söze mi yoksa tükürüğe mi, pardon salyalara mı, bakmalı bilmiyorum… Bildiğim tek şey bu ülkenin değerlerine saldırmanın prim yaptığı bir süreci yaşıyoruz… Alçakça ve kalleşçe bir süreç… Terörden medet umanlar, sırtını dağa yaslayanlar gün gelecek yaslanacak bir kavak ağacı bile bulamayacak… Bu coğrafyada asırlardır kardeşçe yaşamışlığın devamını tesis etmek hepimizin görevi.
İçim acıyor… Canım sıkkın… Alçaklıklar, hainlikler ve düşmanca tavırlar içinde olanlara öfkem. Hani demiştim ya; Dostluk ve kardeşlik filmini birlikte 'tab' edeceğiz diye…
İşte 'tab' edilen o filmden ortaya çıkacak olan fotoğraf karesinde kimlerin kalacağına herkes kendi karar verecek… Ya bu fotoğraf karesinde kalacaksınız ya da kadraj dışında kalıp yok olacaksınız.
Kardeşliğin fotoğrafında yer almak isteyenlere duyurulur…
Tükürüğünüz size, kardeşlik bize kalsın.
Öfkenin dindiği, gözyaşının olmadığı mutlu ve barış dolu güzel bir hafta olsun…


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA