Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Törpülenen duygular…

Duygu, insan ruhunun önemli bir ögesini oluşturur. Aktif duygular, insan faaliyetlerini olumlu yönde etkiler, insanların çalışma gücünü körükler ve enerjisini artırır. Pasif duygular, insanın faaliyetini olumsuz yönde etkiler. İnsanların duygu dünyaları birbirinden çok farklıdır.
Kısa süreli heyecanların yanında, insanın tüm davranışına ve düşüncesini belirli coşku ve renk katan uzun süreli ruhsal durumlar olduğu gibi, uzun zaman etkisi altında bulundurabilen tutkular da vardır.
Duygular, düşüncelerle bağlantılıdır. Sınıfların ideolojisi, toplumsal psikolojiyle sıkı bir etkileşim içinde bulunur. Düşünme ile duymanın oluşturduğu bütünlük, sosyal bilincin biçimlenmesi ve sağlamlaşması açısından önem taşır.
Pasif duyguların yoğunlaştığı günün akşam saatleri bir toplantı için yola koyulmuştum ki… O korkunç patlamanın yanı başında irkildim. Sessizliği bozan ses ve ortalığı kaplayan sis bulutu akşamı geceye devirmişti… Aracın içinde donup kalmıştım. Etraftaki korku dolu bakışlara tanıklık ederek fotoğrafın bütününü algılamaya çalıştım. Su borusu, doğal gaz derken bombalı bir saldırı olduğu gerçeği ile karşı karşıya kaldım.
Türkiye'yi hem yasa boğan hem de büyük bir infiale neden olan Ankara'daki terör saldırısına tanıklık etmenin şaşkınlığı içindeyim. Karanlık çökmüştü başkente… Yürekler paramparça… Hüzün çökmüştü memleketimin üzerine…
Üzgünüm; canlarımız gitti…
Öfkeliyim; hainliğe, alçaklığa, kahpeliğe…
Şaşkınım; yasımızı bile birlikte tutamıyoruz…
Tek yürek olup, kenetlenmeliyiz…
Vakur duruş sergilemeliyiz…
Ama bu vakur duruş yaşananları unutturmamalı…
Teröre ve teröristi kınayamayanların ülkesi olmanın hüznüne sahibim… Sabır ve metanet temennisinin ötesinde mücadele topyekûn olmalı.
Bu kadar haini barındırmak zorunda mıyız diye de düşünmüyor değilim… Düşündükçe de duygularıma hâkim olamıyorum.
Duygularım sinir uçlarımı törpülüyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA