Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Renklerin ışıkla dansı…

Hafta sonuna dair yazılacak o kadar çok şey var ki… Güneye inmek, benim için memleket kokusunu teneffüs etmek anlamına geliyor.
Antalya hayatıma dair önemli kararların alındığı, çocuklarımın ilk arkadaşlık temellerini attıkları yer…
Bir taşla iki kuş vurmak misali… Gazetemizin Abone Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği Bölge Temsilciler Çalıştayı'nda önemli bir sinerji ve projeler için yeni tohumlar ekildi.
Aynı günün akşam saatlerinde bir başka önemli organizasyona tanıklık ettik.
Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 'Dünya Botanik Expo'su 'Expo 2016 Antalya' adıyla 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla Antalya'da çıkış aldı.
Küresel ölçekte çok önemli olan ve birçok ülkenin ev sahipliği yapabilmek için birbiriyle yarıştığı bu organizasyonun ülkemize kazandırılmış olmasının ne denli kıymetli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.
Antalya'nın çehresini büyük ölçüde değiştiren bu organizasyon sayesinde yapılan yatırımları saymakla bitiremeyiz.
'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk Expo'su 'Expo 2016 Antalya', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle açıldı.
Açılış töreni, sergi alanındaki 6 bin 300 kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde gerçekleştirildi.
Expo Kulesi Antalya'ya özgü 'kum şakayığı çiçeği' ve Kaleiçi semtindeki tarihi Üçkapı eserinden esinlenerek tasarlandı.
Expo'nun sembolü olan 120 metre uzunluğundaki Expo Kulesi 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Kulede dünyada 4. kez uygulanan özel bir teknik hayata geçirildi. EXPO alanına ilişkin o kadar detay var ki… Bence bunları yazmak değil, dinlemek hiç değil, gidip yaşamak gerekir.
Öyleyse ilk fırsatta Antalya için temin edeceğiniz ilk uçak bileti ile Expo'nun yolunu tutun. Bu fırsat bir daha gelmez.
Renklerin ışıkla dansına, bitki ve çiçeklerin tüm renklerle dansına tanıklık edin.
Expo'yu kaçırmayın… Benden hatırlatması.
Emeği geçenleri kutlamak ve tebrik etmek hafif kalır. Avuç içlerimiz patlarcasına alkışlayalım. Ben öyle yaptım.
Hayata dair, ülkeme dair iyi değil, 'çok iyi' şeyler oluyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA