ABD’de eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı.
Bursa’dan ABD’ye giderek ColumbiaUniversity of Missouri’de doktora yapanEndüstri ve Üretim Mühendisi Esma Birişçi, Biyokimya Bölümü Doktora Öğrencisi Sakaryalı Bahar Tuba Fındık ve Giresunlu Eda Akdemir, Amerika’daki öğrencilere Türk yemek kültürünü tanıttı.Yabancı arkadaşları için Türk mutfağının en güzel yemeklerinden örnekler hazırlayan Birişçi, Akdemir ve Fındık’ın mönüsünde ise kırmızı mercimek çorbası, dolma, karnıyarık, yoğurtlu kabak, patatesli börek, kısır, pişi ve cevizli baklava yer aldı.
Türk yemeklerinin tadını çıkaran ve Türkiye’deki yemek kültürü hakkında detaylı bilgiler alan Amerikalı öğrenciler, hayran kaldıkları lezzet yolcuğunun finalinde ise Türk Kahvesi’nin enfes tadını doyasıya çıkardı. Amerikalı öğrenciler, kendileri için Türk mutfağından örnekler sunan Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi’ye teşekkür ettiler.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Bursa Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Bursa Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.