5 günlük hava durumu
08 Ocak 2011, Cumartesi

Tarçın, limon kabuğu, biraz da zencefil...

İlişkili haberler
İstanbul eğlence hayatı her telden çalıyor
Beyaz meyhane modası
Tarçın, limon kabuğu, biraz da zencefil...
Herkes dans ediyor
  • Giriş Tarihi : 8.1.2011
Havalar iyice soğudu, kar kapıda. Bugünlerde içilecek en iyi içkilerden biri kuşkusuz sıcak şarap. Avrupa'da sıcak şarap kültürü oldukça gelişmiş olsa da biz bu trendi biraz geriden takip ettik. Ama bu yıl, sonunda keşfettik gibi görünüyor. Evde sıcak şarap yapmak aslında biraz külfetli. Kıvamı iyi tutturmak, şeker ayarını kaçırmamak gerekiyor. Kısacası öyle göz kararı tarçın, zencefil, limon kabuğu, şeker ilave etmekle iş bitmiyor. Sevilen Şarapları bu işe çözüm bulup sıcak şarabını piyasaya sunmuştu. Tek yapmamız gereken şey şarabı ısıtmaktı. Cumartesi Şarapları da bu yıl 'sıcak şarap' trendinden geri kalmamış. 26 Ocak'ta 19.00- 21.00 arasında Kayra Wine Center'da sıcak şarap kursu düzenliyor. Kursa katılmayanlar içinse 'sıcak şarap baharatı' karışımı hazırlamış. Almanya'da bu baharat karışımı paketleri oldukça popülerdir. Üstelik sadece kırmızı değil, beyaz şarap için de özel karışımlar vardır. Cumartesi'nin çıkardığı bu paketi büyük bir kaba koyup üzerine bir bardak su ilave edip kısık ateşte beş dakika kaynatmak gerekiyor. Ardından da bir şişe şarabı ilave ederek 30 dakika ısıtmak yeterli oluyor. Cumartesi Şarapları, tercihen üzerine şeker ya da vişne likörü ilavesi öneriyor. Ama bence sıcak şaraba en çok amaretto yani badem likörü yakışıyor. Zaten Avrupa'da da böyle içiliyor.