X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER 13. katta yemedim demeyin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

13. katta yemedim demeyin

  • Giriş Tarihi: 2.3.2013

16 yıldır, Akaretler'de BJK Plaza'nın 13. katında hizmet veren Vogue Restaurant, yönetim değişikliğiyle birlikte ciddi bir atak hazırlığı içinde

Restoranların kaderidir; açıldıktan sonra medyanın tüm gastronomi habercileri, yazarları buraya üşüşür, yeni mekan hakkında bilgi ve eleştirilerini sıralar, ama sonra o restoranı unuturlar. Bu normal ama bir restorana 10-15 yıl sonra da sırf bu kadar uzun süre ayakta kalabildiği için ilgi gösterilmeli. Akaretler'de BJK Plaza'nın 13. katındaki, 16. yaşından gün alan Vogue Restaurant'ı tanıtmak istememin nedeni bu. Notlarıma göre, son gidişimden bu yana 10 yıl olmuş. Asansörden doğrudan restorana girdiğimde, mekanın iç tasarımının aynı kaldığını fark ettim. İlk gittiğimde beni en çok olağanüstü Boğaz manzarası etkilemişti. Bugün bütün yüksek otellerin çatı katları, sıradan apartmanların terasları bile şık restoranlara dönüştü. Ancak manzarası, Vogue'un en önemli sermayesiydi. Önce şarap listesine baktım. Son gittiğimde Vogue, İstanbul'un en zengin restoran kavına sahipti. Şimdi bu ayrıcalığını yitirmiş. Yerli şaraplar, bir-iki istisna dışında Doluca'nın. Konuştuğum servis elemanı, restoranı Doğuş Grubu'nun satın almasından sonra ciddi bir atak hazırlığı içinde olduklarını söyledi.Yemek listesi, eskisine göre sadeydi. Ama bu, günümüz iyi restoranlarının genel çizgisi. Başlangıçlarda Tayland usulü acılı yeşil körili hindistancevizli lagos balığı çorbası, buffala mozzarella, kabak, dana ve lagos carpaccioları dikkati çekiyordu. Makarna ve rizottoların sayısı abartısızdı. Etler bölümü ise iki çeşit piliç, trüflü ve sade iki çeşit ızgara bonfile, dana antrkot, külbastı ve madalyonuyla kuzu inciğin yanı sıra yoğurtlu kebap ve kızarmış ördekten oluşuyordu.

SUŞİLERİYLE ÜNLÜ
Başlangıç olarak Tayland usulü çorba istedim, garson bunun doyumluk bir kase olduğunu, ama yarım porsiyon hazırlatabileceğini söyledi. Arkadaşlarımın tercihi kabak carpaccio ve zeytinyağlı tabağı oldu. Hepimiz çok memnun kaldık. Ana yemek tercihlerimiz ise kuzu incik, kuzu konfi ve dana külbastı oldu; birer kadeh de şarap ısmarladık. Buranın suşilerinin ününü duymuştum. Ortaya bir tabak suşi söyledik. Yemekler dört dörtlüktü. Restoran açıldığından beri burada görev yapan Taylandlı suşi ustası ve yardımcıları da işlerini biliyordu. Yemeğin üstüne garsonun önerisiyle dijestif olarak birer kadeh Smoky Thyme Out kokteyli yudumladık. Kekik ve yaban hatmisi aromalı bu kokteylle bu güzel akşamı noktaladık. Kişi başına ödediğimiz yaklaşık 150 TL'nın karşılığını fazlasıyla almıştık.

BEĞENDİKLERİM
İstanbul'un önde gelen klasikleşmiş restoranlarından. Lezzetli yemeklerine özenli servis ve eşsiz manzara da eklendiğinde 16 yıllık başarısının sırrı anlaşılıyor. Hâlâ burayı bilmeyenler varsa, hararetle öneririm.

BEĞENDİKLERİM
Başlangıçlarda tek başına doyurucu bir yemek olan Tayland usulü çorba yer alıyor; yeri hatalı. Sayıları zaten az başlangıçların yarısını carpaccio'ların oluşturması da yanlış. Şarap kavı, eskisi gibi değil.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians *****
Vogue Restaurant
Spor Cad. No: 92, BJK Plaza A Blok K. 13, Akaretlerİstanbul Tel: (0212) 227 44 04