'Kir Aristo' adı, antik Yunan'da filozof Aristoteles'i ne denli çağrıştırıyorsa, bir o kadar da Yunan armatör Aristotelis Onassis'e gönderme yapıyor. Fakat Paleo Faliro semtindeki Kir Aristo'nun sahibi ne bir filozof ne de bir armatör. Sadece Yunan standartlarına göre en iyi kebapları yapan ve en ucuza veren bir kebapçı. Eski bakkal dükkanlarını andıran dekoru, çengellerle sarkıttığı sucuk kangalları, eski model mekanik terazileri ve ada havası veren renkleriyle donatılmış bu kebapçının Paleo Faliro'da açılmış olması da tesadüf değil. Kebabın tadını herkesten daha iyi bilen İstanbullulardan iyi not almak pek kolay değil. Kir Aristo, bu cesaretini, duvarına astığı Onassis'in posterinde yazan "Başarının sırrı, kimsenin düşünemediği bir işi yapmaktır," sözünden alıyor.
FİYATLARI MAKULUN ALTINDA
Kir Aristo'nun sırrı, yalnız Adana, Urfa, yoğurtlu, yoğurtsuz, pastırmalı, sucuklu yumurta türündeki kebapların lezzetinde değil; arı gibi çalışan tertemiz giyimli kızlı erkekli garsonlarında, ocak başında harıl harıl çalışan aşçılarında ve nostaljik Yunan müziği eşliğinde kebapları yiyen müşterilerine çıkardığı hesapların 'makulün altında' bulunmasında da yatıyor. İki kişinin kebapları, salataları, meze tabakları, ev şarabı ya da meşrubatlarıyla tıka basa doyduğu Kir Aristo'da 20-25 avro hesap geliyor. Keyfine, midesine ve muhabbetine düşkün Yunanlar, bu ekonomik kriz, işsizlik ve tasarruf yıllarında daha iyisini bulamaz.
BİR DE BALIKÇI AÇTI
Bir ay önce açılan kebapçı, bu sıcak yaz günlerinde bile öğlen-akşam dolup taşarken, Kir Aristo'nun aklına bir fikir daha geliverdi. Kebapçının hemen yanı başındaki dükkanı da kiraladı ve oraya da Kir Aristo Balıkçısı açtı. Buraya da ada havası veren Kir Aristo'nun burada çıkardığı deniz mahsulleri de birbirinden lezzetli ve bir o kadar da ucuz. Pavuryasından, sardalyesine, kalamarından, ahtapotuna, barbunundan hamsisine kadar kömür ocağında geniş bir tabak yelpazesi açan Kir Aristo Balıkçısı'nda Girit mamulü sert rakı, Yunan uzosu, ev şarabı ve bilumum meşrubatlarla yine müşterilerin gönlünü almasını beceriyor. Ekonomik kriz nedeniyle tasarruf furyasına kapılan Yunanlar, son iki yıldır et ve balık lokantalarından uzak durmaya çalışırken, Kir Aristo gibi 'işi ve cebi' bilen bir işletmeciyi mükafatlandırıyor.