Aynı
tabakta et ve deniz ürününün birlikteliğine verilen ad olan surf and turf, 1970'lerde ABD'de ortaya çıktı, bizde de menülere girdi. Geçenlerde, Türkiye'nin ilk surf and turf restoranı diye lanse edilen The Market'e gittim; alkolsüz, şık bir steak house. Bir etobur cenneti burası: Dana carpaccio'dan breasola roll'a soğuk, beyaz dana sosis, köfteler. Çocuklar için de seçenekler düşünülmüş. Surf and turf listesinde ise dört çeşit var: Lobster & New York, tiger & rib-eye, tarak & filet mignon ve foie gras & rib-eye.
NEDEN DAHA PAHALI?
Biz, tulum peynirli yeşil salata ve ızgarada pişirilmiş dana kıvırcık istedik. Ana yemek olarak da tiger karides ve rib-eye (antrkot) tabağı ile kuzu sırt söyledik. Yanında acılı ayran ve detoks ıspanak suyu yudumladık. Salatanın bir özelliği yoktu. Etler ise lezzetliydi. Ancak birer porsiyon olarak ısmarlandığında tiger karidesin fiyatı 26 TL, rib-eye steak'inki ise 58 TL iken, ikisi birlikte sossuz ve garnitürsüz surf and turf tabağında buluştuklarında 129 TL etmelerinin hikmetini anlayamadım. Yemeğin üzerine kahvelerimizi yudumladık ve 272 TL hesap bıraktık.
BEĞENDİKLERİM
Kuruçeşme'de denize sıfır noktada şık bir mekan. Et çeşitleri zengin. İstenen kıvamda da pişiriliyor. Servis personeli de iyi.
BEĞENMEDİKLERİM
Menüde ne zeytinyağlı var, ne de hamur işi. Şık ve pahalı bir restoranın alkolsüz ne kadar ilgi çekeceğini zaman gösterecek.
Mutfak **** Servis **** Ambians ****
The Market Muallim Naci Cad. No: 56 Kuruçeşme
Tel: 0 (212) 265 06 66