X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Hem lezzetli hem hesaplı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Hem lezzetli hem hesaplı

  • Giriş Tarihi: 26.10.2013

Eğer etle aranız iyi değilse, bu hafta tanıtacağım mekan, Virginia Angus size göre değil. Zira burada et dışında salata, tatlı, hatta yemeğin üstüne içebileceğiniz kahve bile yok. İçki de yok; et, daha dar anlamıyla sığır eti dışında özel baharatıyla tatlandırılmış patates kızartması, turşu ve sıcak sıcak getirilen ekmekler. Hepsi bu kadar! Bir başka handikap da mekanın yeri; başka semtlerden kalkıp buraya gideceklerin navigatörden yardım almalarında yarar var. Zira Virginia Angus, Eminönü ile Beyazıt arasında, Mercan denen semtte. Gündüz gittiğiniz takdirde sağlı sollu dükkanlar arasına sıkışmış bu mekanı bulabilmeniz, kendi aracınızla gelirseniz, yakınında park etmeniz çok güç. Akşam dükkanlar kapandığı için park sorunu kalmıyor. Ama önceden yer ayırtmak mümkün olmadığı için, masalardan birinin boşalmasını beklemeniz gerekebiliyor.

ETLER ÇOK KALİTELİ
"Yemek uğruna bu kadar sıkıntıya değer mi?" diye haklı olarak sorarsanız, değeceğini söyleyebilirim. Zira burada etin en iyisini yiyebiliyorsunuz. Bugüne dek İstanbul'da tattığım hamburgerlerin en başarılıları da burada. Yakın bir geçmişte Etiler'de şarap hariç kişi başı 150-200 TL ödeyip, burada aynı miktarda, belki daha da iyi kalitede ete 45 TL civarında hesap bırakınca, doğrusu insan mekanın bütün dezavantajlarını unutuyor. Virginia Angus'un yerinde daha önce bir elbise askısı toptancısı varmış. Dükkan sahibinin oğlu öğrenim için gittiği ABD'de steak house'larda çalışarak Amerikalılar'ın 'prime meat' dedikleri çok kaliteli sığır eti konusunda uzmanlaşıp dönmüş, hamburger ve steak işine girmeye karar vermiş. Önce Adapazarı'nda Black Angus cinsi damızlıklarla bir çiftlik kurmuş. İşin yürüyüp yürümeyeceğini fazla masrafa girmeden görebilmek için de Mercan'daki askı toptancısı mütevazı bir steak house'a dönüştürülüp 2011'de hizmete sokulmuş. Başlangıç olarak kendi ürettikleri füme et var. Altı çeşitten oluşan hamburger menüsü akıllıca düzenlenmiş. Bütün çeşitler 40 gramlıktan 240 gramlığa kadar her boyda servis edilebiliyor. Listedeki etleri tek tek saymayacağım. Zaten menüdeki 41.75 TL olarak fiyatlandırılmış 'şefe teslim' seçeneğini tercih ederseniz, hepsi azar azar önünüze geliyor. Ben şefe teslim oldum; yanında ayranla, soğuk füme etlerle başlayan tüm ızgara ve et çeşitlerinden oluşan bu heyecan verici maceraya balıklama daldım. Tabaklar birbirini izledi; yediğim toplam 400-420 gram mükemmel et, doyma eşiğimi çok zorladı. Sonuçta lüks etin fiyatının da lüks olması gerekmediğini gösteren bu örnek restorandan çok mutlu ayrıldım.

Bbeğendiklerim
Bonfilesinden antrkotuna, hamburgerinden mangalda sucuğuna dek tüm etler 'prime meat' kategorisinden. Fiyatlar şaka gibi. Nişantaşı'na şube açacakmış. Umarım fiyatlar değişmez.

Bbeğenmediklerim
İnsan et dışında salata, tatlı gibi menüyü tamamlayacak başka çeşitler, yemeğin üstüne çay ya da kahve arıyor ama yok. Yakında açılacak Nişantaşı şubesinde olacakmış.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians ***
Virginia Angus Uzun Çarşı Cad. 136, Mercan - Eminönü Tel: (212) 528 38 08