X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Alman şeften modern Türk mutfağı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Alman şeften modern Türk mutfağı

  • Giriş Tarihi: 11.1.2014

Ucube görünümünden kurtarılıp Türk turizmine kazındırılan Park Bosphorus Hotel'de mutfak konseptini, "Türk mutfağını en iyi bilen yabancı şef", Max Usta diye anılan Alman aşçı Maximillian Thomae oluşturmuş. Gümüşsuyu Restaurant'ı o yönetiyor. Geçen akşam Gümüşsuyu'ndaydım. Yemek listesi etkileyiciydi. Dokuz çeşitten oluşan meze varyasyonu, Max Usta'nın büyük ilgi toplayan Türk mezeleri konseptini yansıtıyordu. Restoranda standart yemekler de var ama şef, modern Türk mutfağına katkıda da bulunmuş. Örneğin üç biçimde pişirilip aynı tabakta sunulan enginar üçlüsü, kaz ciğerli iç pilavla doldurulmuş bıldırcın sarma, mesir macunuyla marine edilmiş ördek göğsü, soğuk başlangıçlarda bile konseptin ipuçlarını veriyor. Kuzu etli sıcak humus çorbasının ardından brik ton balıklı çiğbörek, ördek eti kıyması, patates ve peynirle doldurulmuş, ıspanak yatağında sunulan hingel mantısı üçlemesi ile serüven sürüyor. 'Taş Fırından' başlığı altında pidelere de yer verilmiş. Pastırmalı keçi peynirli 'lahmacun'u tattık. Lezzetliydi ama lahmacun değildi. Menüye günümüz yorumuyla sac yemekleri de eklenmiş. Ana yemek listesinde de kuzu incikten domates tozu kaplanmış lagos balığına dek ilginç çeşitler mevcut.

HER AY FARKLI KONSEPTTE EK MENÜ
Şef, yılbaşından itibaren her ay farklı konseptte bir ek menü de sunuyor. Bu ayın konusu, çayla tatlandırılmış yemekler. Çay aromalı kestane çorbasıyla başlayan, çay soslu ravioli ile devam eden, çayla aromalandırılmış firik pilavıyla, kokoreç doldurulmuş kuzu kol ile zirveye ulaşan bir menü bu. Kuzu kol başyapıttı. Hingel mantısı üçlemesi, enginar üçlüsü, balık çorbası, kuzu etli humus çorbası, sacta sığır eti de mükemmeldi. Kişi başı 90 TL civarında hesap ödedik. Şefin başarılı yorumlarını tatmak, yabancı konuklara Türk mutfağının niçin dünyanın en iyilerinden olduğunu göstermek üzere bu 5 yıldızlı otel restoranına uğramakta yarar var.

Beğendiklerim
Yeni açılan Park Bosphorus Hotel'in restoranı Gümüşsuyu'na, Türk mutfağını en iyi bilen yabancı şef Max Thomae imzasını atmış. Yemekler mükemmel, servis başarılı.

Beğenmediklerim
Yaza otelin muhteşem manzaralı terası açılacakmış. Ama şimdilik yemek yenilebilecek tek mekan, asma kattaki çok geniş, alçak tavanlı, ambiyansı pek de etkileyici olmayan restoran.

Mutfak *****
Servis ****
Ambians ****
Gümüşsuyu Restaurant Park Bosphorus Hotel, İnönü Cd. 8, Taksim-İstanbul, Tel: (212) 377 88 88