Geçen
hafta şehrin her yerinden seçilebilen 34 katlı Hilton Bomonti Oteli'nde akşam yemeğine davetliydim. Asansörle roof katındaki Cloud 34 adlı bara çıktım ve İstanbul'u tepeden seyrettim. Zenginlerin neden gökdelenlerin üst katlarında yaşamayı yeğledikleri anlaşılıyor. Sokaklardaki yaşam kavgasının olumsuz elektriği buralara ulaşmıyor, her yer huzurlu görünüyor. 829 süit ve odasıyla kentin bu en büyük oteli, yedi mutfakta 80 kişilik şef kadrosuyla aynı anda 5 bin misafire hizmet verilebilse de The Globe tek alakart restoranı. Otelin geri kalan altyapısı, aynı anda 6 bin 350 kişinin çeşitli toplantılarda bir araya gelebilmesine, geri kalan zamanda değişik etkinliklerle ağırlanabilmelerine olanak sağlıyor.
SABAH VE ÖĞLE AÇIK BÜFE
The Globe da otelin geri kalan kısmı gibi çok büyük; kapalı ve açık bölümlerinde aynı anda 500 kişi ağırlanabiliyor. Globe'un kendine ait mutfağında sabah ve öğle servislerinde açık büfe uygulanıyor. Akşam yemekleri ise alakart menüsünden ısmarlanıyor. Öğlenleri Thai, Tokyo sushi, Türk-Akdeniz ve Western grill başlıklarıyla dört ana dünya mutfağından spesiyaliteler sunuluyor. Akşam servisinde de Atina Hilton'dan gelen Kanada- Yunan kökenli şef Yannis Manikis'in mutfak ekibinde Türk aşçıların yanı sıra Yunanistan, ABD, Hindistan ve Fransa'dan da gelen şefler yerel ve uluslararası spesiyaliteler hazırlıyor. Şu sıralar akşam yemeğine gidenleri yeni restoranların tipik açılış menüsü karşılıyor. Uluslararası birikime sahip mutfak ekibine ve otelin imkanlarına yakışır konseptler bir-iki ay sonra menülere yansıyacak gibi görünüyor. Şimdilik alakart menüsünde çeşitli salatalar, kaliteli etlerden ızgaralar, alaturka, alafranga hamur işleri, ızgara ve fırında pişmiş tavuk ve balık yemekleri, kebap tadım tabağı, kuzu incik gibi bizden bazı lezzetlerle ıstakozlu rizotto gibi Batı mutfağından lüks çeşitler var. Ancak ayrı bir suşi menüsü de hazırlanmış. Cloud 34 adlı roof bar da bağımlılık yaratacak gibi...
Beğendiklerim
Burası bir mimarlık anıtı. Bu boyutlarda bir mekan çok etkileyici. Çeşitli uluslardan aşçıların çalıştığı restoran da büyük potansiyele sahip. Eksik olan İstanbul deneyimi herhalde yakında tamamlanır.
Beğenmediklerim
Yeraltında yedi, yerüstünde de 34 katlı bir binaya aracını park edip eksi birinci kattaki 500 kişi kapasiteli bir restorana yemek yemeye gitmek için menü çok çekici olmalı. Bu henüz gerçekleşmiş değil.
Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
The Globe Restaurant Hilton Bomonti Silahşör Cd. 42 Şişli-İstanbul
Tel: (212) 708 31 90