PAMUK ŞEKERLİ KOKTEYLLER
PERU LEZZETLERİNİ DENEDİNİZ Mİ?
Tüm dünyada istinasız Peru mutfağı büyük atakta. Somonla ton balığının, soğan ve biberle marine edilip servis edildiği 'ceviche' dünyanın şu aralara en trendi yiyeceği desek yeridir. Bizde ise henüz yeni yeni menülere girmeye başladı. Ama hafif ve lezzetli bu mutfağı baharda çok daha fazla mekanda görmeye hazırlanın deriz. Hatta iyisi mi, bir-iki kursa katılıp ceviche yapmasını öğrenin ve ev davetlerinizi bu trend yiyecekle renklendirin. Hem lezzetli hem yapması çok keyifli.
SMOKİN ALTINA SPOR AYAKKABI ÇEKİN
Gastronomiden dekorasyona trendler doğallıktan ve sporluktan yana. Bu durum şık davetlerde de boy göstermeye başladı bile. Öyle ki smokinin altına şık, tasarımcı eli değmiş bir spor ayakkabı giymek yeni moda. Hollanda'nın konsept mağazası 290 SQM'in konsept markası bahar aylarında kapısını aşındıracaklarımızın başında geliyor. Galata'da Serdar-ı Ekrem Caddesi'nde açılan mağazada stil sahibi olmamız için birçok spor ayakkabı bulunuyor. Üstelik stil sahibi olup, smokin altına da giyilebilecek cinsten, tasarım kokan ayakkabılar...
HEPİMİZ BAHÇIVANIZ
Artık hepimiz bahçıvanız. Azıcık toprağı olan ekip biçmeye, kendi sebze meyvesini kendi bahçesinde yetiştirmeye başladı. Bauhaus, Koçtaş gezmek, fidanlar toplamak yeni trend. Yeterli bahçeniz yok mu! O halde evde saksıda kendi sebzenizi yetiştirebilirsiniz. Ekim zamanı yaklaşıyor. Haydi o zaman bahçeye.
WORKSHOPLARA KATILIYORUZ
Lucca'dan aşina olduğunuz ünlü miksolojist Cevat Yıldırım'ın bahar aylarında Mutfak Sanatları Akademi'sinde açılacak olan 'Barmenlik ve Miksoloji' eğitimine katılıp hepiniz birer profesyonel barmen olabilirsiniz... 10 haftada yaz ayları için hazırlık yapıp sevdikleriniz için barın arkasına geçebilirsiniz...
SUŞİ BARLAR RESTORANLARI ELE GEÇİRİYOR
Ulus 29'un Food Bar konsepti bahar aylarında terasa taşıyor ve yenilenecek dekoru ile içinde de sürpriz bir suşi barı hizmeti veriyor. Bahar aylarında İstanbul'u tepeden dikizlemek isteyenler için alternatif buluşma mekanı olacak gibi gözüküyor.