Turunç yemeğe tat verir

Giriş Tarihi: 3.5.2014
Önceki hafta bu köşede 'Çekirdekten ağaca' başlıklı yazıya gelen görüşler, okurlarımızın doğayla ilişkilerinin çocukluk yaşlarında evlerinin bahçesinde başladığını ve hâlâ devam ettiğini o kadar güzel örneklerle kanıtlıyor ki... Aydın'ın Körteke Köyü'nde doğup büyüyen ama işi nedeniyle yaşamını İzmir'de sürdüren Ali Güngör'ün yazdıklarına bakılırsa mesleğinin tesviyecilik olduğuna inanmak zor: "Doğada birçok bitki çekirdekten çoğalır. Bazıları da çelikten (asma, selvi vs). Çekirdekten yetişenlerde de bazılarında ağaç büyüyünce meyve vermeye devam eder, bazılarında da aşılamak gerekir. Bunlar bizde 'deli' olarak tabir edilir. Limon, portakal, mandalina (turunçgiller) çekirdeklerinden de turunç biter ve istediğiniz meyveye aşılamak gerekir. Kıymalı pidede, bazı çorba, salata ve yemeklerde turunç suyu çok güzel kokusuyla tat verir."
İLİŞKİLİ HABERLER
ARKADAŞINA GÖNDER
Turunç yemeğe tat verir
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz