Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Pide sınıf atladı

Giriş Tarihi: 10.5.2014
Basmakalıp inanışlar birbiri ardından tarihe karışıyor; çok da iyi oluyor. Söz gelimi kebapseverler iyi kebabın ancak salaş kebapçıda yeneceğini söyler, 'sosyete kebapçılarına' burun kıvırırlardı. 1995'te Levent'te şık bir ortamda hizmete giren ilk Köşebaşı kebapçısı iyi kebabın yağ ve ızgara kokmayan ortamlarda da pekala yapılabildiği kanıtladı. Şubeleri artarken, benzer ortamlarda lezzetli kebap sunan başka kebapçı markaları doğdu. Esnaf lokantalarının salaşlığına kendimizi alıştırmıştık. Derken Fatih'te 50 yıl hizmet veren küçük Hünkar lokantasının Nişantaşı'na taşınıp, aynı konseptle tertemiz ve modern bir ortamda konuklarını ağırlamasını önce yadırgadık. Oğul Feridun Üğümü, bu adımı atmaya babasını ikna ederken epey riske girmişti. Esnaf lokantası konseptini Nişantaşı müşterisi benimseyecek miydi? Aradan yaklaşık 15 yıl geçti. Hünkar benimsendi; uluslararası seyahat rehberlerine bile girdi. Geriye salaş pideciler kalmıştı. Şimdi Anadolu yakasında, Bağdat Caddesi üzerinde, Çiftehavuzlar'da açılan Nelipide, salaş pideciler dönemine son vermiş görünüyor. Burası iyi bir tasarımcının elinden çıkmış, modern bir ortam. Servis takımları da şık. Meğer bu konsept İstanbul'a gelmeden önce Ordu'da denenmiş. Burada pidenin yanı sıra gözü okşayan sunumlarıyla dünya mutfağından yemeklerini de Ordulular beğenmiş olmalılar ki 1981'dan beri varlığını sürdürmüş ve sahipleri bu kez kurtlar sofrası İstanbul'da şanslarını denemeye karar vermişler. Evet, Nelipide neli isterseniz olması gerektiği gibi iyi bir Karadeniz pidesi sunuyor size. Her çeşidi var. Hepsini sayacak değilim. Burada çeşit çeşit pide yedim. Hepsi olması gerektiği gibiydi. Ama buradaki tüm yemekler pideden ibaret de değil. Ayrıca menüden pancar çorbasını denedim; çok orijinal ve lezzetliydi. Menüdeki New York, Meksika usulü steak'ler, lokum, hardal soslu ve mermerde bonfileler, iddialı steak house'larla rekabet ediyordu. Neli bonfile sarma, Meksika usulü küp bonfile, teriyaki soslu dana dilimleri, Boztepe et kebap gibi spesiyaliteler ise iyi bir et lokantasına selam gönderiyor gibiydi. Chicken Bombai, tavuğun mantarlı kremalı ya da tatlı ekşi soslusu, dolması, Meksika usulü acılısı da kanatlı eti sevenler içindi. Sekiz çeşit salata pideyi ve etleri ağır bulanları kendine çekerken sıcak çikolatalı kek, kızarmış dondurma, kabak tatlısı ve ballı fındıklı sütlaç tatlıya hayır diyemeyenlerin başını döndürmekteydi. Nelipide açılalı ancak bir ay oldu. Evime yakın olduğu için açıldıktan birkaç gün sonra burayı keşfettim ve birkaç kez yemek yedim. Gün geçtikçe restoranda yer bulmak zorlaşıyor. Bağdat Caddesi standartlarına göre uygun fiyatları ve güler yüzlü servisiyle çevrede oturanlar burayı çoktan keşfetti bile. Ama işin en hoş yanı, güzelim Karadeniz pidesi de salaş ortamlara mahkum olma kadersizliğini üzerinden atmış oldu..

BEĞENDİKLERİM
Hamuru gevrek, malzemesi kaliteli pideleri şık ve tertemiz bir ortamda uygun fiyata yiyebilmek bir ayrıcalık. Dünya mutfağından seçkin lezzetler de bunun cabası. Burada pide sınıf atlamış durumda.

BEĞENMEDİKLERİM
Daha önce kendini kanıtlamış, yöresel lezzetlere hakim bir pidecinin şık ve makul fiyatlı restorana dönüşmesi ancak övgüye değer. Dolayısıyla öküz altında buzağı aramanın anlamı yok.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Nelipide Gurme Bağdat Cd. 199/B, Çiftehavuzlar Tel: 0 (216) 356 52 52
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Pide sınıf atladı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz