X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İyi fiyat, iyi kebap
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İyi fiyat, iyi kebap

  • Giriş Tarihi: 24.5.2014

Şeyhmuz adı kebap severler arasında gizli tüyo haline gelmiş gibi; son zamanlarda kimi görsem, "Şeyhmuz'a gittin mi?" diye soruyor. Araştırdım, Atik Ali Paşa Camii'nin arkasındaki sokakta yer alan küçük kebapçıymış. Son zamanlarda önüne gelen kebapçı açıyor. Kötü etlerden, kupkuru hale getirilmiş kebap karikatürleri yemekten bıkıp damağımı tazelemek üzere, hafta içi bir öğlen Çemberlitaş'ın yolunu tuttum. İyi ki de gitmişim; bu sayede Mardin kebabının ne özelliği olduğunu Çemberlitaş'daki Mardin kebapçısı Şeyhmuz'da öğrenmiş oldum. Elimdeki adrese ve cep telefonumun navigatörüne rağmen Şeyhmuz'u bulmam kolay olmadı. Allahtan bütün esnaf burayı biliyor da, onların tarifiyle kebapçıya ulaşabildim. Burası iki kısımdan oluşan bir dükkan. Kapının önüne de masalar atılmış. İçeri girdiğinizde, karşıda tezgah, fırın ve ızgara yer alıyor. Tezgahın solundan arkadaki ikinci odaya ulaşılıyor. Toplam masa sayısı onu geçmez. Duvarlarda buraya gelen ünlülerin haber ve fotoğrafları da yer alıyor. Örneğin Mustafa Koç'un eşiyle birlikte burada kebap yediğini, bu "önemli" haberin duvara asılı çerçevelenmiş kupüründen öğreniyorsunuz. Yemek yiyecekleri yerlere kimlerin gittiğini mutlaka bilmek isteyenlere duyurulur. Tezgahta yüzü kapıya dönük Şeyhmuz usta elindeki dev satırla alttaki camekanlı dolaptan çıkardığı bütün kuzu butlarını kıyarak kebaba dönüştürüyor, sipariş geldikçe hazırlayıp ızgaraya gönderiyor. Bana burada Şeyhmuz kebap, cıvıklı lahmacun ve koyun yoğurdunu tatmamı ısrarla salık vermişlerdi. Onlara uydum. Sofraya önce bir tabak limon ve kocaman bir tabak içinde soğan piyazı, maydanoz, kıyılmış yeşil salata getirildi. Lahmacun hamuru incecik ve ağızda eriyecek kadar gevrek, malzemesi de boldu. Siparişler geldikçe gördüm; aslında kıymadan yapılan bütün kebapların malzemesi aynıydı. Şeyhmuz kebapla ilk kez tanışıyordum. Bu yaklaşık 1 santim kalınlığında dev bir hamburger köftesi boyutlarında, tek bir yassı köfte. Fıstıklı ve kaşarlısı da yapılıyor ama ben sadesini tercih ettim. Mardin kebabı siparişi geldikçe usta avucuna aldığı kıymayı tıpkı Adana kebabındaki gibi şişe çekiyor. Garsona sordum, Mardin kebabının Adana'dan tek farkı, şişteki Adana'nın yassı olmasına karşın, Mardin kebabının silindir şeklinde şişe çekilmesiymiş. Yoksa şiş kebap hariç bütün kebaplar aynı kıymanın acılı veya acısız versiyonu. Şeyhmuz kebap, yanında bulgur pilavı,
közlenmiş domates ve sivri biberle servis edildi. Tadı Hatay'ın tepsi köftesini andırıyordu ve son derece lezzetliydi. Izgara başındaki usta da işinin erbabıydı; kebap kurutulmamış, suyu içinde kalmıştı. Yanında küçük toprak güveç kaplar içinde özel olarak yaptırılmış taze ve lezzetli yoğurdu da kaşıkladım. Tatlı olarak kadayıf vardı ama ben pas geçtim. 35 TL civarında hesap ödeyip, çok iyi bir kebap yemenin mutlu doygunluğuyla hızlı tramvay durağına yollandım.

BEĞENDİKLERİM
Mesleğinin erbabı kebap ustası eti gözünüzün önünde kocaman satırıyla kıyıp ızgaraya hazırlıyor. Yediklerim çok lezzetli, ortam temiz, servis hızlıydı. İyi bir kebapçıdan daha ne beklenebilir ki?

BEĞENMEDİKLERİM
Burası tam bir esnaf kebapçısı. Hafta içi ve Cumartesi günleri sadece öğle servisi var. En geç 18'de kapanıyormuş. Ayrıca lokantanın önüne kadar arabasıyla gitmeyi isteyenlere göre de değil

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ***


Şeyhmuz Kebap
Medrese Sokak, No 2, Çemberlitaş Tel: 0212 5261613