Her
daim önünde gelinle damatların poz verdiği, iki katlı tarihi konak, restoran oldu. Üsküdar'da yıllar önce açtığı küçük bir pilavcı restoranını bölgenin cazibe merkezi haline getirerek hatırı sayılır bir müşteri kitlesi oluşturan Serkan Sağdıç,
Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği konağı da restore ettirerek Kuzguncuk Zahir Restaurant & Cafe adlı bir mekan yarattı. Orta salonu üç odalı ve 50 kişilik mekan, 18. yüzyıl Osmanlı dekoruyla düzenlendi. En üst kat ise iki farklı cepheden oluşan terasa açılıyor. Burada çınar ağaçlarının gölgesinde yemek yiyip kahvaltı yapabilirsiniz.
POSTMATİK DEĞİL, DOSTMATİK
Zahir Restaurant & Cafe'nin lezzetleri de mekanın tarihi ruhuna uygun. 15 çeşit Osmanlı yemeği, ızgara ve tavuk çeşitleri, 13 çeşit zeytinyağlı, 25 çeşitten oluşan ve saat 15.00'e kadar sunulan zengin kahvaltısıyla çevrenin en gözde mekanı haline gelen Zahir'in baklavaları da günlük olarak Gaziantep'ten getiriliyor. Ana yemeklerde kabak beğendili kavun kebabı dikkat çekiyor. İçinde kuzu eti, mantar, soğan ve beğendi bulunan bu özel yemek, yarım kavunun içinde pişiriliyor. Ana malzeme, kavunun aromasıyla birleşince de ortaya çok farklı bir lezzet çıkıyor. Restoranın diğer özel lezzetleri arasında kuzu eti, tavuk but eti, misket köfte, mantar, yeşil ve kırmızı biber karışımıyla yapılan sultan sofrası, ayvalı tas kebabı, kağıtta tandır, Osmanlı köfte, güveçte saray sarma, çökertme kebabı, hünkar beğendi, kekikli üzeyir ve mutanca sayılabilir. Bir Ortadoğu yemeği olan Maklube de tek kişilik porsiyonlarda sunuluyor. Mekanda gazlı içecek servisi yapılmıyor. Bunun yerine kızılcık, sirkencubin, demirhindi, nar çiçeği ve mürver gibi şerbetler var. İşletmenin ticari mantığı ise alışılagelmişin dışında, kredi kartı geçmiyor, ticket gibi yemek fişi uygulamaları da yok. Sağdıç "Bizde posmatik değil, dostmatik var. Kredi kartı kullanılmıyor. Buna rağmen cebinde parası olmayan, hesabını daha sonra ödeyebilir" diyor.