Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kalsiyum ve enerji kaynağı dondurma

Giriş Tarihi: 30.8.2014

Yaz aylarının vazgeçilmez keyfi dondurma sadece serinletmekle kalmıyor, içerdiği yüsek besin değeri ile önemli bir enerji ve kalsiyum kaynağı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman; sıcak günlerde keyifle yenen dondurmayı ara öğünlerde tüketerek formumuzu koruyabileceğimizi hatırlatıyor

Dondurma, besin değeri yüksek olan bir sütlü tatlı. İçeriğinde; protein ve karbonhidratın yanı sıra A, C, E, D ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunuyor. Dondurmanın kalori değeri hamur tatlılarına kıyasla daha düşük ve içerdiği vitamin ve mineraller daha yüksek. 100 gram sütlü dondurma yaklaşık 190 kalori içeriyor. 100 gram sütlü dondurmada ortalama 148 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 63 mg sodyum, 181 mg potasyum, 0.1 mg demir, 440 IU A vitamini, 0.21 mg E vitamini, 0.21 mg B2 vitamini ve 0.1 mg niacin bulunuyor.

KALSİYUM VE ENERJİ KAYNAĞI

Çocukluk dönemi, büyüme ve gelişmenin en yoğun olduğu dönem olduğu için bu dönemde kalsiyum, protein ve enerji alımı önemli oluyor. Dondurma aynı zamanda kolay sindirilebilen enerji içerikli süt ürünü. Lezzetli olduğu için çocuklar tarafından çok seviliyor ve tüketiliyor. Ayrıca dondurmanın kalsiyum ve enerji değeri süte kıyasla daha yüksek.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kalsiyum ve enerji kaynağı dondurma
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz