X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Eski mekan, yeni konsept
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Eski mekan, yeni konsept

  • Giriş Tarihi: 27.9.2014

Maksut Aşkar hayat vermişti Sekizistanbul'a. Başarılı şefin ardından mekan farklı bir konsepte yoluna devam ediyor

Biz medya mensupları taze haber peşinde koşarız. En heyecan verici haber bile biraz eskiyip bayatladığında bizim için haber olmaktan çıkar. Bir medya organının daha önce yayınlamış olduğu haber diğerleri için artık ölü haberdir, zinhar yayınlanmamalıdır. Yemek yazarları da olabildiğince kimsenin yazmadığı yerleri seçer. İşletmecisi, çalışanları ve konsepti değiştiği halde adı aynı kalan bir yeri ise daha önce tanıtmış olduğu için görmezden gelir. Oysa burası yepyeni bir yer olmuştur. Bu hafta ben size böyle bir yeri tanıtacağım. Sekizistanbul, İstanbul'un önde gelen mekanlarından, Şef Maksut Aşkar'ın imzasını taşıyan bir restoran. Ne var ki Aşkar bu sezon buradan ayrıldı; yeni yerinin son rötuşlarını sürdürüyor. Sekizistanbul da adını, fiziki görünümünü değiştirmeden bambaşka bir menü ve mutfak anlayışıyla yoluna devam ediyor. Mutfağı, Aşkar'ın eski yardımcısı Yusuf Özyürek yönetiyor. Salondan ise eskisi gibi Begüm Sarıer sorumlu. Geçen hafta bir akşam gittim. İlk bakışta her şey aynı gibiydi; fark, yemeklerde ortaya çıktı.. Aşkar, Yenilikçi Türk mutfağının temsilcilerinden. Yeni ekip çerçeveyi daha geniş tutmuş. Onlar yaptıklarına 'Keyifli Mutfak' diyor. Türk mutfağından yemekler de, yorumladıkları Dünya mutfaklarından çeşitler de var. İnsanda tebessüm uyandıran, hoş yorumlar içeren yemekler sunmaya çalışmışlar. Menü yeni düzende de fazla kalabalık değil. Başlangıçlar içinde dip soslarla sunulan cevizli minik köfteler (20 TL), dana kuyruklu muska böreği (18 TL), füme deniz tuzu, füme paprika ve salatalık turşusu ile servis edilen fırında pişirilmiş dev kemiği içinde sığır iliği (25 TL) gibi çeşitler var. Salatalar damağı ve gözü okşuyor. Bir ikisini sıralayayım, hayalinizde canlansın: Çilekli roka, semizotu ve yedikule salatası, tatlı yoğurt vinegret ile (20 TL), ızgara fasulyeli, nektarinli marul salatası, kavrulmuş badem ve parmesan ile (24 TL).. Ana yemeklerde ise ızgaralanmış pizza hamuru üzerinde fırınlanmış sebzelerin aragula ve parmesan eşliğinde sunulduğu pizza yorumları da var (28 TL), morel ve şitake mantarı sosunda haşlanmış mantarlı papardelle (30 TL) de, yanında patlıcan beğendi ile 48 saat sous vide tekniği ile pişirilmiş kuzu incik (45 TL) de. İsteyen yanında parmesanlı parmak patatesle sunulan hamburger (32 TL) ya da yanında yeşil elmalı rezene salatası ile levrek fileto (34 TL) da yiyebiliyor.. İki kişi önden taze şeftali ile sunulan baharatlı zencefilli kızarmış tavuk kanatları (25 TL) ve naneli dip sosuyla dana kuyruklu muska böreğini paylaştık. Ardından da 48 saat pişmiş kuzu incik ve yumurta, soya filizi, renkli biberler eşliğinde şehriyeli deniz ürünleri (35 TL) istedik. Şarap menüsü çok zengin ve uygun fiyatlıydı. Biz ev şarabını seçtik ve hiç pişman olmadık. Sekizistanbul'un yeni içeriğinden çok hoşnut kaldım ve mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Kuşkusuz Maksut Şef buraya hayat vermiş, damgasını vurmuştu ama o olmadan da Sekizistanbul farklı konseptle başarılı biçimde yolunda ilerliyor.

BEĞENDİKLERİM
Sekizistanbul, Şef Maksut Aşkar'ın mekanıydı. Artık değil. Yeni ekip farklı mutfak konseptiyle burayı yarınlara taşıyor. Yemekler, servis ve zaten alışkın olduğum atmosferinden çok memnun kaldım.

BEĞENMEDİKLERİM

Daha önce burası için, "Taksim'den Galatasaray'a giderken sol taraftaki ara sokaklar sağ tarafın imajından yoksun. Otopark sorunu da olmasa.." diye yazmıştım. Bunlar aynen sürüyor.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****

Sekizistanbul
Erol Dernek Sok. No:1, Beyoğlu Tel: 0 (212) 249 89 24